FC Voluntari e în cădere liberă, iar lupii speră ca gruparea ilfoveană să ajungă mai jos ca ei. Petrolul întâlneşte luni, de la ora 18.00, Timişoara, acasă şi mai are de jucat şi cu Voluntari şi cu Chiajna. 5 puncte îi despart pe ploieşteni de Timişoara şi 7 de Voluntari care, în seara asta, joacă în deplasare la CFR Cluj. 

Dacă echipa lui Pandele pierde şi Petrolul câştigă luni, galben-albaştrii ar veni la 4 puncte şi, următoarea etapă, ar merge la Voluntari în condiţii complet diferite.

Cum ar fi ca Petrolul să câştige astea două meciuri care, de fapt, îi sunt la îndemână?

Declaraţii la conferinţa de presă de astăzi susţinută de antrenorul Ionel Gane:

Fiecare rezultat pozitiv pe care l-am obţinut ne-a adus o bucurie. Ceea ce s-a întţmplat în ultimele etape în playout ne dă şansa să rămânem în cărţi, să ne agăţăm din nou pe acest final de campionat. Jucăm cu Timişoara, mai avem de jucat cu Voluntari şi cu Chiajna, ar mai fi şanse. Acum chiar că nu mai avem voie să pierdem nimic. Putem ajunge cu şanse la locul de baraj în ultima etapă. Ar fi ceva nemaipomenit.

Timişoara este o echipă care îşi joacă şi ea ultima şansă. Am învins la Timişoara, a fost prima noastră victorie, am făcut un meci bun. Nu avem altă opţiune în afara victoriei. Jucătorii s-au pregătit bine, au avut timp suficient de odihnă. Sper să reuşim să câştigăm.