Săritorul în înălţime Mihai Donisan şi atleta Claudia Ştef au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium.

Testele au fost confirmate la un laborator din Austria.

Ambii sportivi erau calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, însă după ce au fost depistaţi pozitiv cu substanţa interzisă de la începutul acestui an cel mai probabil vor fi suspendaţi.

"Azi am aflat şi eu că am fost depistat pozitiv cu Meldonium, în urma unei testări pe care am efectuat-o acasă, pe 19 aprilie. E vina mea, recunosc. Eu am luat această substanţă ani de zile, când nu se afla pe lista celor interzise. M-am oprit în luna decembrie, când am aflat că a fost interzisă. O luam ca supliment, ca nişte vitamine, pentru a-mi ajuta inima să reziste la atâta efort.

Repet, niciodată nu am luat nimic interzis şi am militat pentru un sport curat. E foarte ciudat însă. Eu mai am un control efectuat la Naţionale, pe 21 februarie, care a fost negativ. Pe 19 aprile testul e pozitiv. Nu mai înţeleg nimic. Voi aştepta să văd ce se decide în privinţa asta şi voi face un memoriu către WADA. E tot ce pot să fac în acest moment. Regret, pentru că nicidată nu am luat substanţe interzise.", a spus Donisan la Digi.

Pe lângă aceştia, Mirela Lavric şi Eva Tofalvi au fost şi ele descoperite dopate tot cu aceeaşi substanţă. Ieri, canotorul Alexandru Dumitrescu a fost şi el depistat pozitiv, însă cu un hormon de creştere.

gsp.ro