Sâmbătă, echipa naţională de juniori 1 a României a participat la Concursul Internaţional Patrulater Cipru - Ucraina - Israel - România, desfăşurat la Nicosia. Din delegaţia „tricoloră” de 33 de persoane a făcut parte şi sportivul Mihai Pîslaru, împreună cu prof. Maria Andrei, ambii de la CSM-CSŞ.

Acesta a reuşit să câştige două medalii de aur, prima în proba de 400 de metri, cu timpul 48.92 secunde, iar cea de-a doua, cu echipa României, în proba de ştafetă 4x100 metri, cu timpul 41.03 secunde. În clasamentul masculin pe echipe, România a ocupat prima poziţie, cu 42 de puncte, fiind urmată de Ucraina (41), Cipru (33.5) şi Israel (30.5).

Rezultatele lui Mihai Pîslaru sunt excelente, mai ales dacă ţinem cont că el a concurat cu juniori 1, deşi, până la sfârşitul anului, el este junior 2.

Pîslaru a reuşit să facă barem la proba de 400 de metri pentru Campionatul European de juniori 2 ce va avea loc în perioada 14-17 iulie la Tbilisi (Georgia), obiectiv pe care îl au şi alţi atleţi ai CSM-CSŞ Ploieşti, precum Andrei Năstăsache, Andreea Neagu, Radu Ciocănescu sau David Năstase. Ei au avut, în weekend, evoluţii excelente la Campionatul Naţional rezervat Juniorilor 2, de la Piteşti, obţinând locuri pe podium şi timpi ce le conferă şanse reale să obţină biletele pentru Tbilisi.

 

csmploiesti.ro