Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng, care s-a prăbuşit pe teren la meciul Dinamo - FC Viitorul, a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost resuscitat, vineri seară, timp de mai bine de o oră.

"Am primit un pacient de 26 de ani, care s-a prăbuşit pe terenul de sport. A fost adus în stop cardiorespirator. Manevrele au durat o oră şi 30 de minute, dar din păcate pacientul a decedat. Ne pare rău că nu am putut face mai mult", a declarat un medic de la Spitalul Floreasca.

Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, în minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist.

Ekeng a fost transportat la spital, după ce jucătorii au solicitat intervenţia echipelor medicale, iar suporterii de la peluză au deschis porţile să intre salvarea.

La finalul meciului, jucătorii echipei Dinamo şi staful tehnic au rămas pe teren, izbucnind în plâns.

La scurt timp după incident, la spitalul Floreasca au ajuns jucători şi membri ai staff-ului dinamovist, dar şi  zeci de suporteri.

Patrick Claude Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a venit la Dinamo în ianuarie 2016.

Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo.

Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului.

Cornel Dinu a declarat la Romania TV ca ambulanta a sosit foarte greu si chiar si in momentul in care acesata a venit medicii nu au inceput sa-i acorde primul ajutor. Ekeng avea 26 de ani si era mijlocas in echipa Dinamo.

Nu este pentru prima oara cand un jucator isi pierde viata chiar pe terenul de sport, Catalin Hildan a murit in anul 2000 chiar in timpul unui amical cu Oltenita.