Formaţia Atletico Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă, marţi, în deplasare, de Bayern Munchen, scor 2-1, în manşa secundă a semifinalelor, însă a acces în ultimul act după ce în tur s-a impus, scor 1-0.

Atletico a fost învinsă, scor 2-1, marţi, în deplasare, de Bayern, dar s-a calificat după ce în tur s-a impus, scor 1-0.

Marţi, pentru Atletico a înscris Griezmann, în minutul 54, iar pentru Bayern au marcat Xabi Alonso '31 şi Lewandowski '74.

În minutul 35, Oblak a apărat o lovitură de la 11 metri, executată de Muller. Şi Neuer a apărat o lovitură de la 11 metri, executată de Torres, în minutul 84.

Bayern Munchen a evoluat în formula: Neuer - Lahm, Javi Martínez, Boateng, Alaba - Xabi Alonso, Vidal - Douglas Costa (Coman '73), Ribery, Müller - Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola

Pentru Atletico Madrid au jucat: Oblak -  Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis - Gabi, Augusto Fernandez (Carrasco '46), Koke (Savic '90+3), Saul - Griezmann (Partey '82), Torres. Antrenor: Diego Simeone

Meciul a fost arbitrat de turcul Cuneyt Cakir, ajutat la cele două linii de asistenţii Cem Satman şi Tarik Ongun. Asistenţi suplimentari au fost Hüseyin Göcek şi Barıs Şimşek, iar rezervă a fost Serkan Ok.

Delegat UEFA a fost scoţianul Campbell Ogilvie, iar observator pentru arbitri francezul Bertrand Layec.

În cealaltă semifinală, se vor întâlni, miercuri, Real Madrid şi Manchester City, în tur 0-0.

Atletico a mai jucat finala Ligii Campionilor în 2014, când a fost învinsă cu o posibilă adversară din finală, Real Madrid, scor 4-1, după prelungiri.

Gruparea madrilenă a mai jucat finala Cupei Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor, şi în sezonul 1973-1974.

Finala Ligii Campionilor va avea loc la Milano, la 28 mai.