Petrolul e ca şi retrogradată şi, de la intrarea în insolvenţă numai, a acumulat datorii de peste 2 milioane de euro, susţine Digisport într-un articol care pare destul de bine documentat. Digisport a socotit veniturile clubului în perioada 2013-2016. Cheltuielile au fost mari, dar nici banii ajunşi în conturile clubului n-au fost puţini. FC Petrolul ar fi putut merge mai departe, dacă ar fi gestionat bine balanţa dintre venituri şi cheltuieli. În lipsa unui management performant, clubul a ajuns aproape de faliment, e în incapacitate de plată încă din iarnă şi n-are nici măcar medic!

Iată câteva dintre fragmmentele relevante din articolul publicat de Digisport:

*Datoriile prahovenilor au crescut cu două milioane de euro de la intrarea în insolvenţă şi au ajuns în acest moment la zece milioane de euro.

*Intrarea în faliment a "galben-albaştrilor" pare astfel doar o chestiune de zile. Pe 25 mai, Petrolul ar putea primi lovitura de graţie din partea Tribunalului Prahova. Mulţi jucători din lot au deja salarii neplătite de cinci luni, din noiembrie anul trecut, în timp ce străinii sosiţi în iarnă au primit un singur salariu, la începutul lunii februarie (n.r. – este, de fapt, o însumare a lunilor în cazul jucătorilor mai vechi. În februarie au fost efectuată plata unui salariu către toţi jucătorii. Cei vechi mai aveau şi alte restanţe)

*Petrolul nu a plătit chiria pentru niciunul din meciurile jucate în acest an, iar noul proprietar al arenei construite în 2011, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, a ameninţat deja că lojele şi birourle clubului de la stadion ar putea fi închise.

*Încasările din perioada iunie 2013- mai 2016 au depăşit 16 milioane de euro, din drepturi TV, transferuri, sume primite de la UEFA, bani încasaţi de la Consiliul Local, bilete şi abonamente.

Încasările Petrolului iunie 2013- mai 2016

6 milioane de euro - drepturi TV Liga 1

1,7 milioane euro - primiţi de la Primăria Ploieşti înainte de blocarea contractului cu Asociaţia Lupii Galbeni

1,6 milioane euro - premieri din partea UEFA pentru participările în cupele europene

4,2 milioane euro - de la Terek Groznîi pentru transferurile lui Grozav şi Bokila

800.000 euro - de la Botev Plovdiv pentru transferurile lui Hamza Younes, Benga şi Dore