Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o, duminică, pe japoneza Misaki Doi, locul WTA, cu scorul de 6-0, 6-3, şi s-a calificat în turul al doilea al turneului Premier Mandatory organizat de Ion Ţiriac, Madrid Open.

Cu un serviciu foarte bun, cu lovitura sa necruţătoarea de rever, Halep a jucat exact în prima parte a meciului. Ea a greşit puţin, a făcut puncte şi a dominat-o pe tenacea ei adversară. În primele opt ghemuri, Doi nu a putut opune rezistenţă jocului precis al româncei.

La 6-0 (după 23 de minute) şi 2-0, evoluţia bună a jucătoarei române s-a blocat, ea a greşit din ce în ce mai mult şi a readus-o, astfel, în joc pe japoneză, care a câştigat trei ghemuri la rând. 

Antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren şi a ajutat-o pe Halep cu sfaturile sale să iasă din impas. Românca a pus capăt "penei de curent" şi a câştigat din nou patru ghemuri la rând, terminând meciului după 59 de minute.

"A fost un meci bun, un bun început pentru mine. Primul set a fost rapid, am început bine pentru că am fost încrezătoare şi m-am antrenat foarte bine în ultimele zile aici. În setul al doilea, a început să lovească mai repede şi eu am lovit mai plat decât în startul meciului. A fost bine pentru ea. A trebuit să joc mai mult aşa cum se face pe zgură şi de aceea am câştigat. A fost un pic rece, dar întotdeauna serile sunt răcoroase aici. Dar a fost ok, am jucat bine şi a fost o zi bună pentru mine", a spus Halep, potrivit site-ului oficial WTA.

În faza următoare, Halep o va întâlni pe jucătoarea italiană Karin Knapp, locul 72 WTA, care a învins-o cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, pe rusoaica Margarita Gasparian, locul 48 WTA, într-un meci care a durat puţin peste două ore. Halep şi Knapp s-au întâlnit o dată, anul trecut, în turul I al Australian Open, când jucătoarea din Constanţa a câştigat cu 6-2, 6-3.

Calificarea în manşa a doua a Madrid Open este recompensată cu un premiu de 28.220 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a pierdut în turul I al competiţiei din capitala Spaniei, scor 6-7 (6), 3-6, în faţa franţuzoaicei Alize Cornet.