Antrenorul Petrolului  a fost nevoit să facă mai multe modificări în lot, în speranţa că echipa va juca mai bine la Iaşi, decât a făcut-o acasă, cu Botoşaniul.

Pentru că nu are atacanţi (băieţii ăia trei veniţi în iarnă – Paolucci, Markos şi Pacar – n-au nicio treabă), Gane l-a pus pe Astafei vârf împins şi, în flancul stâng, l-a adus pe Mareş, mizând – încă o dată -  pe tinereţea şi pe dorinţa lui de afirmare.

Astafei n-a făcut un meci bun, dar Mareş a lipsit cu desăvârşire din peisaj, obligând-şi antrenorul să-l schimbe chiar de la pauză.

Lipsa de opţiuni a determinat exact intrarea celor trei aşa-zişi atacanţi care n-au dat niciun gol din acţiune de când au venit. De fapt, singurul care a înscris a fost Paolucci, din penalti.

De la început, opţiunile lui Jerry Gane au fost extrem de limitate. De altfel, posibilităţile Petrolului au fost restrânse încă din iarnă, odată cu remanierea lotului şi a băncii tehnice.

Când exprimarea neîncrederii în lotul format în pauza de iarnă era catalogată drept acţiune subversivă, s-a scris sentinţa la retrogradare, care fusese anunţată, desigur, încă din vară.

 Ce să mai facă acum antrenorul şi cu cine?