Jucătorii Petrolului s-au resemnat cu retrogradarea, cu faptul că n-au primit banii, cu ideea că nimic nu mai are sens.

Petrolul a ajuns la momentul în care este se mişcă doar pentru că este târâtă de curent, cât de slab ar fi el, ca la Iaşi. N-are nici direcţie, nici voinţă, nici forţă cât să se agaţe de ceva.

Nimic nu mai frizează penibilul, nici măcar gândurile astea europene ale echipei din Iaşi, una care nu ştie să construiască, nu ştie să facă o fază ca lumea, nu e în stare să dea gol ultimei clasate decât cu ajutorul faultului făcut de Stana la 16 metri. Nu mai pare penibil nici faptul că Petrolul este probabil singura echipă de liga întâi din istoria recentă a fotbalului care nu mai are medic la meciuriule din deplasare şi la antrenamente. Aşa se face că fundaşul Mişelăricu primeşte îngrijiri de la doctorul echipei gadză, ca la Divizia C...

Tot ceea ce se întâmplă acum reprezintă, fără îndoială, consecinţele unui lung şir de greşeli comise la clubul ploieştean.

Ca informaţie ce ţine de statistică, Petroilul n-a mai bătut Iaşiul de şase meciuri. Ştiţi de când?! De când cu Teixeira, Albin, Tamuz în zilele lui bune.

De atunci, echipa lupilor a tot căzut încet, iar acum e ca un pui sleit de puteri în mijlocul râului. Petrolul nu traversează o perioadă foarte grea. A traversa presupune mişcare, direcţie, scop. A renunţat la luptă pentru că se va îneca curând. 

 

CSMS Iaşi – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)

Au marcat: Piccioni (68)

CSMS: Grahovac – Voicu (cpt), Frăsinescu, Ciucă, Bădic – Bole, Mitic, Creţu, Llullaku (46 Nuno Viveiros) – Cristea (61 Piccioni), Golubovic (90+3 Saric). Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Petrolul: Cobrea (cpt) – Beţa, Mişelăricu, Benga, Begeorgi (76 Paolucci) – Ziani, Bucşa, Stana, Mareş (46 Michail) – Zoubir – Astafei (69 Pacar). Antrenor: Ionel Gane.

 

Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Bogdan Gheorghe (Bucureşti) şi Sebastian Stoianov (Constanţa).

Arbitru de rezervă: Andrei Chivulete (Bucureşti).

Observatori: Romulus Chihaia (Bucureşti) şi Iosif Olah (Sf. Gheorghe).