Handbalistele de la CSM Ploieşti le-au dat o replică bună campioanelor de la CSM Bucureşti la Sala Olimpia. Ploieştencele au condus la pauză, dar, în repriza a doua, adversarele s-au impus cu scorul de 34-28. În orice caz, trebuie menţionată prestaţia mai mult decât decentă a grupării ploieştene, care a trebuit să se descurce şi fără trei jucătoare importante, Tudor, Bozovic şi Dinu.

La meci au fost prezenţi atât directorul clubului, Cezar Stoichiciu, cât şi de viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, Cristian Ganea, ambii declarându-se încântaţi de replica bună oferită campioanei României de elevele lui Neven Hrupec. „A fost un meci bun făcut de echipa noastră, care, chiar dacă a pierdut, a arătat că se poate lupta de la egal la egal cu actuala şi, aproape sigur, viitoarea campioană a României. Chiar dacă mulţi dintre noi am sperat, la un moment dat, într-o surpriză, era greu ca, în condiţiile accidentărilor cu care ne confruntăm, fetele să reziste unei formaţii care are un lot alcătuit aproape în totalitate din jucătoare de lot naţional. S-a pierdut o bătălie, nu şi războiul, aşa că mergem mai departe şi aşteptăm un final de sezon cu victorii pentru echipa noastră”, a spus, la final, Cezar Stoichiciu.

CSM Ploieşti - CSM Bucureşti 28-34 (16-15)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 1.000.

CSM Ploieşti: Tatalovic - Florea (2 goluri), Dmitrovic (11, 3 din „7 metri”), Tivadar (5, 2 din „7 metri”), Burtea-Shutska (4), Sheiko (2), Farcău (3). Au mai jucat: E. Şerban - Balaban-Curtean, Chiricuţă, Vasilescu (1 gol), Boştină. Antrenor: Neven Hrupec.

CSM Bucureşti: Grubisic - Martin (2 goluri), Jorgensen (2), Gullden (10, 2 din „7 metri”), Vetkova, Brădeanu (7, 2 din „7 metri”), Curea (2). Au mai evoluat: Pessoa - Torstenson (2 goluri), Manea, Fisker (2), Vărzaru (3), Rodrigues (4). Antrenor: Kim Rasmussen.

Arbitri: Sebastian Mîrza şi Cristian Nedelea (ambii din Cluj).

Observator FRH: Marius Brumaru (Vrancea).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/3 ratate (Chiricuţă, Dmitrovic, Tivadar) - 7/3 ratate (Gullden - 2, Brădeanu).

Eliminări „2 minute”: 4 (Burtea-Shutska, Dmitrovic, Tivadar, Vasilescu) – 2 (Torstenson, Jorgensen).

csmploiesti.ro