Petrolul a început entuziasmant meciul cu Voluntari şi l-a terminat pe brânci. Încă o dată, lupii au încercat. Presiunea situaţiei din clasament, poate şi faptul că, după patru puncte, se întrezărea o şansă mică i-a înnebunit tocmai pe jucătorii care trebuia să rămână cu capul pe umeri. Stana şi Pulhac au primit cartonaşe roşii, iar Petrolul a trebuit să joace cu doi oameni mai puţin timp de peste 20 de minute, la scorul de 1-1.

Ce să mai faci, cu cine să mai joci, când un amărât de egal nu te ajută cu nimic şi trebuie să mergi numai din trei în trei puncte?

Evident, Voluntariul s-a prăvălit peste echipa ploieşteană şi a reuşit golul victoriei în minutul 85, prin Pancu. Adică bătrânul lor a băgat-o în poarta noastră, bătrânii noştri s-au grăbit la vestiare. La Stana, cel de-al doilea galben a fost luat în urma unui fault pe care „Piticul” l-a făcut în încercarea disperată de a sări mai mult ca adversarul. E de înţeles şi poate şi decizia centralului Tudor a fost rigidă. Dar Pulhac nu este scuzabil: fault din spate, la 40 de metri de poartă, fără nicio noimă.

Cu bătaia asta, s-a cam terminat. Jucătorii ploieşteni au plecat de pe teren în aplauzele suporterilor pe care ar trebui să le simtă ca pe nişte palme. Şi nu doar ei.

Galeria a cântat minute bune după meci. Pentru că de-acum e clar, lupta pentru evitarea retrogradării s-a terminat. Dar Petrolul, orice se va întâmpla, va supravieţui tocmai prin ei, prin suporteri.

Petrolul – FC Voluntari 1-2

Marcatori: Gavrilă (59) / Bălan (9-penalti), Pancu (85)

Petrolul: Cobrea – Beţa, Mişelăricu, Benga, Pulhac – Gavrilă, Bucşa, Stana, Astafei – Zoubir – Markos (46 Pacar)

Voluntari: Calancea – Filipov, Spahja, Ţîru, Barna (74 Tudorie) – Maftei (59 Grigore), Moke – Rus, Achim, Kone  (81 Pancu) – Bălan.