Cele patru puncte luate de Petrolul în ultimele două etape se datorează în mare măsură portarului Cobrea. Alberto nu şi-a luat în serios doar rolul de jucător, ci şi pe cel de căpitan, ceea ce nu e chiar lucru puţin, ţinând cont de faptul că echipa trece prin cea mai neagră perioadă din istoria ei.

Împrejurările vitrege sunt însă cele care îi călesc pe oameni, iar jocurile bune făcute de Cobrea reprezintă un câştig pentru el însuşi, în primul rând.

Petrolul mai are mult până departe, însă Cobrea este unul dintre cei care s-au încumetat la drum. Şi acum, după victoria la care a contribuit din plin, are dreptul să cheme suporterii la stadion. Şi, judecând după faptul că reţelele de socializare au luat foc după rezultatul de la Timişoara, este de aşteptat ca tribunele să fie ca în zilele bune, la meciul cu Voluntari, de sâmbătă.

"Sunt trei puncte foarte importante. Victoria e a tuturor, nu doar a mea. Ne-am apărat foarte bine. Suntem fericiţi că am reuşit să rupem acest şir de înfrângeri. Azi poate am avut noroc, dar sunt foarte multe partide în care am pierdut total nemeritat. Ar fi o minune să ne salvăm, dar noi sperăm până în ultima clipă. Ploieştiul este un oraş care măncă fotbal, se uită la fotbal... ies pe stradă, tot timpul sunt întrebat despre echipă. Suporterii cred în culorile clubului, însă în această echipă mai puţin, dar noi încercăm să -i aducem lângă noi pentru că avem nevoie de ei", a declarat Alberto Cobrea la Digisport.