“Vreau să-mi cer scuze pentru ieşirea pe care am avut-o după finalul meciului de la Mediaş, în momentul în care arbitrul Cristian Balaj mi-a arătat cartonaşul roşu. Ştiu că reacţia mea a lăsat o imagine neplăcută şi regret cele întâmplate. Îmi cer scuze faţă de suporterii echipei noastre, faţă de ceilalţi antrenori şi faţă de toţi cei care s-au simţit lezaţi de gestul meu.
M-am născut în România, am jucat peste 70 de partide pentru echipa naţională, iar marea mea dorinţă este să reuşesc şi ca antrenor în fotbalul românesc şi să obţin performanţe aici. Vreau să câştig cât mai multe meciuri, dar, din păcate, s-a întâmplat ca în unele momente să nu pot face asta din diverse motive. Sper ca lumea să mă analizeze, în primul rând, pentru lucrurile pozitive pe care le-am realizat şi pe care vreau să le realizez în continuare cu echipa pe care o pregătesc. Le mulţumesc tuturor pentru înţelegere!”                                            

Acesta este mesajul pe care antrenorul Petrolului l-a transmis prin siteul oficial al clubului, după toată tevatura creată la meciul de la Mediaş. Prin acest mesaj, Cosmin arată că este un om educat, care are voie să îşi piardă cumpătul, din când în când, ca orice om orgolios şi care vrea mereu mai mult de la el şi la cei din jur. Faptul că a avut tăria de a-şi cere scuze ţine de o normalitate pe care Contra o cunoaşte şi în care i-ar plăcea să trăiască. Din păcate, nu se va întâmpla asta, un tehnician de anvergura lui fiind o ţintă permanentă, în special pentru aceia care îi tot caută nod în papură. Capul sus, Cosmin, sunt mulţi aceia care văd lucrurile bune pe care le-ai făcut!