Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere a FRF, a spus că ASA Târgu Mureş, echipă care a anunţat că va intra în insolvenţă, are datorii şi că urmează să fie depunctată.

"Nu mă mai miră nimic şi nici că ASA a intrat în insolvenţă. Fotbalul românesc este în colaps şi toată lumea trebuie să fie conştientă de asta. Nu trebuie să credem că lucrurile se vor rezolva de la sine.

La monitorizarea din 30 septembrie, ASA încălcase regulamentul, dar din motive de procedură, a scăpat fără depunctare. Cu siguranţă, a avut o amânare de la plată la acea dată. Cu toate acestea, ASA va fi depunctată pentru că a acumulat datorii înainte de intrarea în insolvenţă. 

Pentru acest sezon nu mai există posibilitatea depunctării, dar în sezonul viitor, cu siguranţă vor fi echipe care vor încălca regulamentul de licenţiere. Nu am niciun dubiu că vor exista cluburi sancţionate, dar nu ştiu câte", a declarat Duru, la emisiunea Prosport Live.

Înainte de startul acestui sezon, Petrolul şi CFR Cluj au pierdut câte şase puncte, din cauza datoriilor. Ulterior, în februarie, ardelenii au mai pierdut patru puncte, fiind acuzaţi de încălcarea fair-play-ului financiar.

Petrolul e departe de rezolvarea problemelor prin procedura de insolvenţă. Clubul ploieştean a acumulat noi datorii, nu a plătit aproape nimic din cele stabilite de planul de reorganizare şi se confruntă déjà cu cereri de intrare în faliment.

Echipa ploieşteană ar putea fi şi ea depunctată, dar pe criterii sportive, dacă nu îndeplineşte baremul de 15 puncte.

gsp.ro