Reprezentând un oraş cu tradiţie sportivă deosebită în România, alimentată în permanenţă de rezultate notabile culese pe gazon şi în sălile de sport de către cei care reprezintă în plan sportiv municipiul, CSM Ploieşti se înscrie, pe zi ce trece, pe un trend ascendent. Preocupările celor care conduc clubul şi ale sportivilor îmbrăcaţi în echipamentul CSM-ului se îndreaptă, zi de zi, către pregătirea în cele mai mici amănunte a realizărilor viitoare. Într-un adevărat laborator al performanţei, de la cei mai mici aspiranţi la gloria sportivă şi până la cei consacraţi deja, CSM Ploieşti se străduieşte să asigure un climat de competitivitate, la toate palierele, sportivilor care reprezintă în arene clubul municipalităţii. Cu un buget rezonabil alocat de factorii locali, în concordanţă cu cerinţele obţinerii unor rezultate notabile, se caută, în continuare, oameni de afaceri sau societăţi comerciale care pot dezvolta un parteneriat benefic cu CSM Ploieşti. Primi paşi, în acest sens, au fost făcuţi la câteva dintre disciplinele clubului unde se face simţită prezenţa unui impuls financiar venit de la diverşi sponsori, precum Rosal Grup, VIA INSOLV SRL sau ASK Group. Pe lângă expunerea media clasică la nivel regional sau naţional, cei implicaţi în sprijinirea fenomenului sportiv vor putea fi mediatizaţi şi prin intermediul campionatelor naţionale şi competiţiilor majore, din ţară sau străinătate,  în care sunt angrenaţi sportivii clubului ploieştean. Sunt binecunoscute beneficiile promovării prin sport care permit ridicarea cât mai sus, de ambele părţi, a ştachetei către performanţă.

Secţiile CSM Ploieşti

*Handbal feminin - Echipa luptă pentru calificarea în cupele europene la finalul sezonului în curs.

*Handbal masculin - Gruparea ploieşteană se află în partea a doua a clasamentului Ligii Naţionale încercând să avanseze în ierarhie.

*Baschet masculin - CSM Ploieşti încearcă să reînnoade tradiţia acestui sport cu rezultate excelente în ultimii ani aflându-se într-o poziţie favorabilă pentru a ataca promovarea în primul eşalon.

*Baschet feminin - Prezenţă notabilă în campionatul eşalonului secund.

*Atletism - Rezultate apreciate la seniori şi juniori, cu recorduri naţionale stabilite în ultima perioadă. Mulţi tineri de certă perspectivă.

*Box - Tinerii pugilişti se află bine ancoraţi în lupta pentru afirmare, culegând cu regularitate medalii.

*Fotbal - Echipa activează în campionatul judeţean mizând, în general, pe jucători tineri, de perspectivă.

*Gimnastică ritmică - Micuţele practicante ale acestei discipline au ajuns deja în loturile naţionale de profil.

*Judo - CSM Ploieşti are o arie largă de reprezentativitate şi la această disciplină sportivă.

*Karate - Foarte mulţi practicanţi cu rezultate notabile la concursuri din ţară şi străinătate

*Înot - Micii practicanţi ai acestui sport culeg numeroase medalii la concursurile la care participă.

*Patinaj viteză - Multe elemente de certă perspectivă fac parte din secţia de patinaj a CSM Ploieşti.

*Şah - Practicanţii acestui sport se află în permanenţă printre protagoniştii concursurilor le care participă.

*Volei - Echipele de juniori au rezultate bune, care recomandă această disciplină drept una cu certe posibilităţi de progres.   

csmploiesti.ro