Chiar dacă merge în continuare pe ideea că are încredere în jucători şi garantează încă pentru valoarea lor, antrenorul Constantin Schumacher recunoaşte că în situaţia în care Petrolul nu ia cel puţin patru puncte în următoarele două meciuri şansele de evitare a retrogradării devin infime. Sau “şi mai infime” decât acum, dacă ne permiteţi această voită greşeală gramaticală care ar reflecta însă situaţia în care s-ar afla Petrolul.

Ca şi înaintea partidelor pierdute până acum, Schumacher a spus că echipa s-a antrenat bine, că jucătorii conştientizează importanţa jocului şi că vor da totul pe teren.

Poate că de data aceasta, afirmaţiile antrenorului vor fi acoperite de către jucătorii pentru care este dispus să garanteze. Pentru că dacă nici acum nu se va întâmpla nimic, deja totul devine de-a dreptul ridicol.

“De la etapa trecută, echipa s-a antrenat bine. La Botoşani am făcut meci destul de bun, am luat gol la o fază neaşteptată. Sper ca la meciul cu Iaşi să jucăm la fel de bine în apărare, să încercăm să ducem jocul către poarta lor şi să marcăm. Este un meci foarte important, trebuie să câştigăm puncte, altfel va fi foarte greu să ne salvăm. Mi-aş dori să avem şi o singură ocazie din care să marcăm, numai să câştigăm jocul. Aş da orice pentru o victorie cu Iaşiul. Dacă vom câţtiga, sunt convins că Petroolul va arăta altfel la următoarele jocuri. Vom fi mai destinşi, mai curajoşi în joc, mai încrezători în noi”, a declarat antrenorul Petrolului în cadrul unei conferinţe de presă. 

Partida Petrolul - CSMS Iaşi este programată mâine, de la ora 20.30.