Invitat la “Pasul la ofsaid”, Schumacher a răspuns întrebărilor suporterilor. Chiar şi celor care îi pun la îndoială capacitatea de a antrena Petrolul. Tehnicianul spune că este un antrenor tânăr care munceşte şi care vrea ca echipa ploieşteană să se salveze de la retrogradare. De fapt, n-a zis nimeni că Schumacher a venit aici să păcălească pe cineva.

Însă nu-l ajută nici “moştenirea” – zestrea infimă de puncte adunate de predecesorii săi – dar, cu certitudine, nici lotul pentru care Schumacher garantează chiar şi după patru înfrângeri.

 

Iată cele mai importante declaraţii din cadrul emisiunii:

*La meciul cu CSMS Iaşi (n.r. – vinerea aceasta), echipa trebuie să stea la fel de bine în apărare ca la Botoşani, dar vom juca puţin mai sus, pentru că avem nevoie să marcăm, să luăm toate punctele.

*E destul de mare presiunea pe jucători, neavând victorii. Sunt momente când jucătorii nu au încredere în ei, nu ies la joc. Frica de joc e oarecum normală. De la etapă la etapă, ei trebuie însă să-şi arate adevărata valoare.

*Recunosc că Petrolul nu arată foarte bine, dar sunt convins că, de la etapă la etapă, va fi mai bine şi vor veni şi punctele. Am un sentiment de vinovăţie că nu am câştigat şi că jocul e incoerent. Rezultatele celorlalte echipe ne-au ajutat şi eu tot mai sper. Jucătorii noi trebuie să înţeleagă fotbalul românesc. Au crezut că e uşor. Mă interesează să nu primim goluri, să avem o ocazie şi să marcăm, până ce depăşim acest blocaj.

*Zoubir trebuie să dea mult mai mulkt la antrenamente. Nu este sută la sută conectat şi nu-mi dă încredere totală.

*Jucătorii trebuie să arate aici că au valoare pentru ca, în vară, să-şi găsescă alte echipe sau să râmână aici (n.r. – conform înţelegerii, contractele jucătorilor care rămân vor fi mărite. Evident, dacă echipa va evita retrogradarea).

*Nu am putut să aducem mai mulţi jucători români. Matei, Hanca şi Buş au mers la echipe de la care au luat bani la semnătură. Noi nu am putut oferi aşa ceva.  

*Sunt doi jucători tineri la echipa mare, Mareş şi cu Sebi Petre. Nu sunt foarte mulţi jucători tineri pe care putem să-i promovăm. Nu există echipa a doua, iar cei de la juniori sunt prea mici, au 15, 16, 17 ani.

*N-o să-mi dau demisia niciodată nici de la Petrolul, nici de la altă echipă. Dacă patronatul e nemulţumit de mine, e altceva.  Dar am susţinerea patronatului şi a oamenilor de lângă echipă care au încredere în munca pe care o fac aici, la Petrolul.

*Inez şi Prestia au jucat bine la ultimul meci, Benga va avea şanse la următoarele.

*Dacă începeam campionatul cu lotul ăsta, Petrolul arăta altfel. Eu îi simt la antrenamente şi la joc. Le e frică să iasă la primit, le e frică să joace. Dacă în două etape facem 4 puncte minimum, echipa se va debloca şi va arăta mult mai bine după aceea.