Jocul de la Timişoara, al treilea la rând care s-a soldat cu înfrângere, nu poate impune decât o concluzie: nu e mare lucru nici de capul echipei ăsteia făcute în iarnă. Este adevărat că au fost alte condiţii decât cele din vară. Dar la fel de adevărat este că nimeni nu l-a obligat pe Schumacher să emită conideraţii de genul “începe o nouă eră”, “nu e nicio diferenţă între noi şi alte echipe”, “echipa asta s-ar fi bătut la playoff dacă avea jucătorii de acum din vară”, etc.

Nici aia cu atitutinea nu prea mai e credibilă. E oarecum anapoda să reproşezi probleme de atitudine unei echipe noi.

Faptul că antrenorul Petrolului a lăsat pe bancă sau în afara lotului jucători pentru care a băgat mâna foc, dar care nu au dat randamentul aşteptat, e lăudabil, dar, totodată, pune serioase semne de întrebare asupra posibilităţii echipei ploieştene de a lupta pentru evitarea retrogradării. Să fim serioşi, sunt trei înfrângeri în 2016, dintre care două au fost înregistrate în faţa unor echipe de playout.

Cu doar patru puncte şi trei jocuri în care noul Petrolul nu a demonstrat nimic, ce aşteptări putem avea în playout?

“Nu am reusit absolut nimic. O echipa care incearca sa aduca puncte si e pe ultimul loc, nu e normal sa avem o astfel de atitudine. Trebuie sa aratam altceva pe teren. Eu cred in aceasta echipa si in sansele de salvare. Vorbim degeaba, ca pe teren nu reusim nimic din ce ne-am propus.

Sunt 6 jucatori care au doua luni restante, ar trebui sa fie motivati, sunt alte echipe cu probleme mult mai mari. Cei veniti in aceasta iarna sunt la zi. Sa nu ne mai gandim la bani, sa ne gandim la ceea ce facem pe teren". – Constantin Schumacher