S-a stabilit prin convenţie că înfrângerea de la Craiova a fost un accident. De data asta, jucătorii Petrolului au ştiut ce-i aşteaptă. Cu toate acestea au fost accidentaţi din nou, deşi este au jucat mai bine ca la Craiova, dar numai după minutul 64. Înainte, timp de o oră, echipa ploieşteană a tot fost buşită, însă a scăpat ca prin minune, fără daune majore. Un jucător al Viitorului a fost extrem de important pentru Petrolul. Anume Rusu, cel care, atunci când se afla aici, se plângea că nu prinde echipa. Hagi i-a dat ocazia să se răzbune. Fără să vrea, băiatul a jucat mai mult pentru noi, ratând două ocazii uriaşe. Celălalt a fost important pentru Viitorul. Fostul petrolist Pablo De Lucas a deschis scorul în minutul 59, pentru ca, doar două minute mai târziu, fundaşul stânga Ganea să le arate şi alor noştri cu se face: preluare în viteză, şut fabulos, la colţul lung. Cobrea, erou în prima repriză, a fost învins de două ori, la foc automat!

La 0-2, lupii au ieşit de sub roţile Viitorului. Daune? Aproape totale! Au recuperat însă o parte foarte repede, după un penalti dat pentru henţ şi transformat de Paolucci, în minutul 65. N-a contat, la final.

Nu se poate nicicum spune că Petrolul n-a vrut, că jucătorii nu şi-au dat silinţa. Este corect că trebuie ţinut cont şi de valoarea adversarului. Dar, iarăşi, toate acestea nu încălzesc cu nimic. Petrolul a îngheţat la 8 puncte. Poate se va dezgheţa în playout…   

Petrolul – FC Viitorul 1-2 (0-0)

Marcatori: Paolucci (65-pen) / De Lucas (59), Ganea (61)

Petrolul: Cobrea – Mişelăricu, Prestia, Benga, Pulhac – Guerriero (60 Ziani) – Gavrilă (86 Marcos), Bucşa, Zoubir, Pacar (79 Marinescu) – Paolucci. Antrenor: Constantin Schumacher.

Viitorul: Pecanha – Benzar, Goulon, Boli, Ganea – R. Marin (60 Tănase), Nedelcu, De Lucas – Cernat (83 Coman), Rusu (70 Hodorogera), Chiţu. Antrenor: Gheorghe Hagi.