Petrolul a mai dat un restart şi în vară, cu Joiţa şi Selymes, numai că cei doi “ingineri de sistem” au ars şi placa de bază şi procesorul!

Fără prea multe piese funcţionale rămase din timpul campionatului, Petrolul a procedat, în vacanţa de iarnă, la o campanie de achiziţii consistentă. De data asta, s-a ocupat Marius Nicolae, cel care îşi asumă în totalitate operaţiunea salvării de la retrogradare.

Echipa s-a întors din cantonamentul din Antalya la mijlocul săptămânii trecute. A disputat şapte partide de verificare, dintre care doar trei contează, fiind singurele jucate împotriva unor echipe din Europa-Europa care joacă în prima ligă.

Aici, bilanţul este neutru: 1-1 cu PFC Montana (Bulgaria, dar ultimele locuri), 3-1 cu Karpaty Lvov (Ucraina, locul 7), 1-2 cu FK Pribram (Cehia, locul 9).

Partida cu cehii a fost ultima a stagiului din Antalya, iar Schumacher a folosit următoarea formulă:

Cobrea – David (55 Mişelăricu), Prestia, Inez, Begeorgi – Bucşa (62 Guerriero) – Pacar, Zoubir (88 Mareş), Marinescu (62 Ziani), Varga (46 Pulhac) – Paolucci (46 Michail).

Astăzi, Petrolul intră în linie dreaptă. Primul meci oficial în 2016 este programat duminică, de la ora 14.00,  pe stadionul Extensiv, din Craiova.

Este momentul pe care antrenorul lupilor îl aşteaptă nerăbdător de pe la jumătatea cantonamentului pentru a ne arăta nouă, cârcotaşilor de serviciu, că este antrenorul potrivit să salveze Petrolul de la retrogradare. Aşa să fie, cu deosebirea fină că nimeni din Ploieşti nu se gândeşte la cariera lui Schumacher care vrea să-şi facă un nume în Liga I, ci la Petrolul, care este de mult o legendă a fotbalului românesc. Este un aspect de care Schumacher ar trebui să ţină cont atunci când i se pune microfonul în faţă.

În orice caz, echipa de acum e mai bună decât cea din vară, aşa că aşteptăm  meciul Craiova-Petrolul de duminică, dar şi pe următoarele, cu FC Viitorul şi ASC Poli Timişoara. După aia vine playout-ul. Suntem pe ultimul loc şi avem doar 8 puncte. Evităm retrogradarea sau nu?

Modificările efectuate în această iarnă la Petrolul şi la contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. Informaţiile sunt preluate de pe gsp.ro

Petrolul:

Antrenor: Constantin Schumacher (nou)
Veniri:  Paolucci (Latina Calcio), Inez (Botev Plovdiv), Mişelăricu (Viitorul), Begorgi, Guerriero (Stade Lavallois), Pacar (Servette Geneva), Prestia (liber), I. Popescu (Dinamo), B. Gavrilă (Dinamo), Ziani (liber), Astafei (Adanaspor), Stana (Ceahlăul)
Plecări: Pecanha, Vl. Rusu (ambii Viitorul), Ropotan (Pandurii), Al. Tudose, Lemnaru, Velasco, Milinceanu, Farina, Al. Chiriţă (contracte reziliate), Toto Tamuz (liber), Leisomier (contract reziliat), Nepomuceno (Maritimo)

Voluntari

Antrenor: Ionel Ganea (nou)
Veniri: Monakana (Brighton), Filipov (Beroe Stara Zagora), Bornescu (liber), Calancea (Ceahlăul), Shamsin (Al Egtmaaey), Ştefănescu, Tudorie, Enceanu (FCSB), B. Mitache, B. Ţîru, V. Achim (Viitorul), Moke (Rapid)
Plecări: M. Costea (contract reziliat), Pîrvulescu (FCSB), Goossens, Novakovici (contracte reziliate), Pancu.

Chiajna

Antrenor: Adrian Falub (confirmat)
Veniri: Feussi (Dinamo), N. Roşu (CFR Cluj), Obodo (liber), Niasse (liber), Milevski (liber)
Plecări: C. Ţîră (Rapid), Sîrghi (contract reziliat), Vagner, Grădinaru, D. Lung, Voineag, M. Marin, Madeira, S. Pană, M. Constantinescu,  L. Ion, Ciobanu (excluşi din lot), Dina (AEL Limassol) 

Timişoara:

Antrenor: Florin Marin (confirmat)
Veniri: Rajcomaar (liber de contract), Elvis Pisas (liber), Ignea (Baia Mare), Jugovici (Celje), A. Suares (Tenerife)
Plecări: Luchin (Levski), Ed. Pap, Segovia (contracte reziliate), Sarmov (Stara Zagora)