Cehia a învins cu 3-2 România şi s-a calificat în semifinalele grupei mondiale I a Fed Cup. O victorie meritată pentru că pe ansamblu oaspetele au jucat mai bine, şi totodată au avut o echipă mult mai puternică decât a noastră.

În meciul decisiv, dublul Strycova/Pliskova a învins cu 6-2, 6-3 dublul Raluca Olaru/Andreea Mitu. Nimeni nu îşi făcea vreo iluzie în ceea ce priveşte partida de dublu. Atât Barbora Strycova, cât şi Karolina Pliskova sunt două excelente jucătoare de dublu, este adevărat, fiecare având altă parteneră în circuitul WTA. Trebuie însă amintit că perechea Strycova/Pliskova este cea care a adus victoria Cehiei şi în finala Fed Cup 2015 cu Rusia şi la fel ca şi acum, Karolina Pliskova a intrat în teren la 40 de minute după ce a jucat (şi câştigat) o partidă dramatică de simplu.

La noi, dublul ideal ar fi fost Niculescu/Begu (Irina este accidentată) sau Niculescu/Olaru, dar şi această pereche ar fi fost inferioară celei din Cehia. Aici este de fapt diferenţa dintre „ele” şi „noi”: Pliskova joacă la dublu după două meciuri de 3 seturi fiecare şi joacă foarte bine, Niculescu era total epuizată după două meciuri în care a jucat în total 5 seturi. Dar de aceea este Pliskova pe locul 13 WTA şi Niculescu pe 37.

.România urmează să joace în „play off/play out” cu una dintre următoarele echipe: SUA, Spania, învingătoarea dintre Slovacia şi Australia şi probabil Belarus