Cosmin Păduraru, cel care a fost propus drept negociator cu patronatul Petrolului, în locul lui Răchită, de către grupul de investitori, a făcut declaraţii extrem de tăioase la adresa lui Dan Capră, la Sport Total FM.

”Este dreptul lui Dan Capră sa ceara garantii, pentru ca e societatea lui. Ca mie nu mi se pare corect este o alta problema. Dar fiind vorba de Petrolul, cred ca ar fi cazul sa mai lase ceva. Sa se uite in oglinda, in stanga, in dreapta si isi dea seama ca nu are cum sa o mai duca mai departe. Noi vrem sa ajutam clubul asta sa traiasca. Doar ca e putin cam tarziu… Au trecut deja cinci zile de cand tot asteptam raspunsul lui.

Eu nu cred ca o sa revina cu un raspuns. Nu avem ce sa facem in momentul asta, decat sa il lasam pe Dan Capra sa scoata el clubul acesta din mocirla in care tot el l-a bagat. Dar ma indoiesc ca poate face ceva sau vrea sa faca ceva pentru ca acest club sa nu dispara.

Noi am facut o oferta. El, personal, mi-a spus ca-mi da echipa pe doua mere. In momentul asta nu vrea sa accepte, dar nu vrea sa spuna cat cere pe echipa. Eu am incercat sa-l contactez, n-a vrut sa vorbeasca. I-am trimis acea scrisoare, i-am trimis-o si pe a doua. Nu poti sa faci foarte multe din afara. Pana la urma, societatea este a lui.

In momentul acesta, el nu are alte venituri in afara de cele de la Petrolul. El si familia lui sunt salarizati la Petrolul. Leasingul la masina e pe FC Petrolul. Plus ca sunt alte contracte dubioase prin care el sifoneaza banii. La sfarsitul lui martie, vine inca o rata la insolventa, de 500.000 de euro. Ultimul salariu al jucatorilor a fost dat in octombrie. Asteapta acum sa mai ia niste bani de la Liga, de la sponsori. Va incerca sa vada ce va face pana in vara, cand, probabil, va baga echipa in faliment.

Vrea sa aducem garantii. Ok, aducem garantii. Sunt 4 societati care au facut oferta si alte societati din spate care vor sa ajute. Cu Dan Capra la Petrolul, toata lumea a fugit.

Anul acesta au fost vandute doar 3 loje la Petrolul. De ce? Pentru nimeni nu vrea sa-si asocieze imaginea cu acest individ. Si el ar fi fost si mai jos daca nu erau niste oameni care sa aduca niste contracte. Contractele aduse de acesti oameni sunt mai mari decat in anii trecuti, cand Petrolul se vindea. Acum e mai greu, dar, cu toate acestea, banii din marketing sunt mai multi.

Incearca sa intarzie pe cat poate. In scurt timp incepe returul si nu mai ai timp sa faci treaba pe partea sportiva. Eu imi doresc ca Petrolul sa reziste pana in vara si sa reuseasca sa se salveze si de la retrogradare.

In momentul de fata, s-au strans cateva firme care vor sa ajute. Dar aceste firme ar prelua datoriile lui Dan Capra. Lotul este zero, active nu exista. Daca va duce el echipa pana in vara si vom retrograda, si atunci s-ar putea sa fie sfarsitul. Fara banutii aia din televiziune, fara niste contracte de marketing… Ce bani poti sa aduci in Divizia B? Fara datorii in spate, n-ar fi nicio problema, dar, din pacate, datoriile sunt acolo. El a preluat clubul cu 27.000 de euro si cu datorii de 1 milion de euro”, a declarat Cosmin Păduraru, la Sport Total FM, conform phon.ro.