Nepomuceno (54), Marinescu (77) şi Paolucci (85) au înscris golurile prin care Petrolul s-a impus în partida cu Karpaty Lvov, în cea mai consistentă prestaţie a lupilor în cantonamentul din Antalya. Este primul joc în care ploieştenii înscriu de trei ori, lucru cât se poate de bun, în condiţiile în care adversara este o echipă de lotul 7 în Ucraina.

În acest amical au evoluat şi ultimii trei sosiţi în cantonament, Gavrilă, Stana şi Michail. Următorul meci este programat luni, 1 februarie, în compania divizionarei secunde austriece FC Liefering.

Cronica meciului (fcpetrolul.ro):

Meciul a început nefericit pentru „găzari”, în condiţiile în care Karpaty deschidea scorul încă din minutul 6, atunci când Gustavo Blanco a şutat, din marginea careului de 16 metri, în colţul din dreapta lui Cobrea.

Ploieştenii au trecut, repede, peste şocul primirii golului şi au preluat iniţiativa, iar Nepomuceno (13 şi 33) a ameninţat poarta adversă, şuturile sale dându-i emoţii lui Mozil. Cu zece minute înainte de pauză, Zoubir a fost aproape să restabilească echilibrul, dar şutul său, expediat din marginea careului mare, a fost deturnat în corner, de sub transversală, de Mozil, pentru ca, la cealaltă poartă, Cobrea să intervină excelent la „trasorul” expediat de Karnoza (42).

După reluare, dominarea ploieşteană a devenit tot mai accentuată, iar golul a venit în minutul 54, când Nepomuceno a executat superb o lovitură liberă de la circa 20 metri, poziţie centrală, balonul poposind în vinclul din stânga portarului lui Karpaty. Marinescu (77) a profitat, mai apoi, de o degajare greşită a lui Mozil, presat de Paolucci, şi a trimis balonul, de la 20 de metri, în poarta goală, iar Paolucci a înscris pentru 3-1 cu cinci minute înainte de final, finalizând, cu un şut de la 14 metri, lateral stânga, la colţul lung, o acţiune de atac pornită de la Marinescu şi continuată cu o pasă inspirată a lui Lesoimier.

FC Petrolul – Karpaty Lvov 3-1 (0-1)

Marcatori: Nepomuceno (54), Marinescu (77), Paolucci (85)/Blanco (6).

FC Petrolul: Cobrea – David, Prestia (64 Mişelăricu), Benga (64 Inez), Begeorgi (68 Pulhac) – Guerriero (46 Marinescu) – Nepomuceno (71 Gavrilă), Zoubir (66 Lesoimier), Bucşa (88 Michail), Varga (80 Stana) – Pacar (66 Paolucci).