Petrolul a fost la câteva secunde de a câştiga meciul cu azerii. Lupii au luat gol la ultima fază, duoă ce reuşiseră să deschidă scorul prin Varga.

“Petrolul a început mai bine partida disputată pe „Emirhan Sport Complex” din Side, controlând fără mari probleme primele 45 de minute. Jucătorii lui Schumacher au preluat iniţiativa şi au mutat jocul în jumătatea adversă încă din start, prima ocazie mare venind în minutul 21, atunci când Nepomuceno a centrat de pe dreapta, Zoubir a preluat în interiorul careului şi a şutat la colţul scurt, însă portarul Agayev a reuşit să respingă.

Până la urmă, superioritatea „lupilor avea să se concretizeze chiar înainte de pauză, la o fază la care Zoubir a deschis excelent jocul în stânga, lăsându-l pe Varga în poziţie de singur cu portarul, iar mijlocaşul ploieştenilor n-a ratat, plasând balonul pe lângă Agayev.

După reluare, azerii au lăsat senzaţia că pot echilibra ostilităţile, fiind mai prezenţi în ofensivă, dar Bolboaşă (53) a anihiliat prima şansă de gol a adversarilor, blocând şutul lui Mukhtazov (53). În replică, ploieştenii au trecut pe lângă 2-0 prin Paolucci, cel care, scăpat singur pe stânga după o pasă în adâncime, l-a driblat pe portar, însă, intrat în unghi, a trimis balonul în bara laterală (67), şi prin Lesoimier (80), acesta „întinzându-l” pe Abbaszada cu un şut de la 16 metri.

N-a fost să fie, însă, cea de-a doua victorie a acestui stagiu, pentru că, la chiar ultima fază a întâlnirii, Sumquait a egalat prin Farjad-Azad, acesta reluând, cu capul, de la 7-8 metri, în stânga lui Bolboaşă. S-a terminat, până la urmă, 1-1, Petrolul primind, cu această ocazie, şi primul gol în cele trei întâlniri disputate în Antalya.

Următorul test al „lupilor” va fi luni, în compania bulgarilor de la Montana”, scrie site-ul oficial al Petrolului.

 

FC Petrolul – FK Sumquait 1-1 (1-0)

Marcator: Varga (44)/Farjad-Azad (90).

FC Petrolul (repriza I): Cobrea – David, Prestia, Inez, Begeorgi – Bucşa – Nepomuceno, Zoubir, Marinescu, Varga – Pacar.

FC Petrolul (repriza a II-a): Bolboaşă – David, Benga, Mişelăricu, Pulhac – Guerriero – Pacar (75 R. Alecsandru), Lesoimier, Marinescu (64 Bucşa), Varga (64 Mareş) – Paolucci.