Ion Panţuru s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani. În 1968, la Grenoble, pilotul român, alături de frânarul Nicoale Neagoe, câştigau medalia de bronz la Jocurile Olimpice cu bobul de două persoane. Acest titlu rămâne până astăzi cea mai bună performanţă a României la Olimpiada Albă.

Ion Panţuru era originar din Comarnic. A avut o carieră extraordinară, reuşind să fie vicecampion mondial, alături de Dumitru Focşăneanu, la Lake Placid, în 1969, cât şi medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 1973, organizate tot la Lake Placid.

A câştigat două titluri europene la bob patru persoane, în 1967 şi 1971, dar şi două medalii de argint, ambele cucerite în 1969, în cele două probe ale bobului.

Ion Panţuru era Maestru Emerit al Sportului. ”În cariera de antrenor, care a urmat activităţii de sportiv, Ion Panţuru a format mai multe generaţii de sportivi valoroşi în bobul românesc”, scrie Federaţia Română de Bob şi Sanie, care ”transmite condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut”.

Ion Panţuru a început sportul ca fotbalist, însă după ce a făcut o coborâre cu bobul s-a îndrăgostit de acest sport extraordinar.

Avea să devină unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi ai României, fiind port-drapelul delegaţiei tricolore la toate cele patru Jocuri Olimpice de Iarnă la care a participat.