Petrolul n-a bătut, dar nici n-a pierdut cel de-al doilea amical din Turcia. În faţa unei formaţii care vine din Kazahstan, FK Atyrau, lupii au remizat, scor 0-0, la capătul unui meci de angajament, fără multe ocazii.

Iată ce scrie site-ul oficial al Petrolului:

“Petrolul a fost echipa cu o posesie mai bună şi, totodată, cea care a încercat prima poarta adversă, prin şuturile de la distanţă ale lui Marinescu (5, 20) şi Lesoimier (9), şi nu i-a lipsit mult să deschidă scorul în minutul 28, atunci când adversarii au fost aproape de un autogol, la o neînţelegere între portarul Nurmuhammetov şi fundaşii centrali. În replică, Atyrau a avut o şansă bună prin Shabanov (33), al cărui şut, din lateral dreapta, a fost respins de la colţul scurt de către Bolboaşă, iar cu trei minute înainte de pauză ploieştenilor le-a fost refuzat un penalty clar, după ce Marinescu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă adversă.

După reluare, Zoubir (58) n-a reuşit să-l învingă pe Baltaev cu un şut din interiorul careului, şi tot el, în minutul 67, a trimis peste transversală din marginea careului mare, iar Benga (70) a reluat, cu capul, pe lângă poartă, după un corner executat, de pe stânga, de Varga. Ultima oportunitate le-a aparţinut oponenţilor, Cobrea respingând, într-o primă fază, la şutul lui Shabanov (78), pentru ca, pe urmărire, Arzhanov să trimită pe lângă poartă.

S-a terminat, aşadar, 0-0, iar următorul test al elevilor lui Constantin Schumacher este programat pe data de 22 ianuarie, contra grupării azere FC Sumgayit.”

 

FC Petrolul Ploieşti – FK Atyrau 0-0

FC Petrolul (repriza I): Bolboaşă – David, Prestia, Mişelăricu, Pulhac – Guerriero – Nepomuceno, Zoubir, Marinescu, Lesoimier – Pacar.

FC Petrolul (repriza a II-a): Cobrea – David (73 R. Alecsandru), Inez, Benga, Begeorgi – Guerriero – Pacar, Ropotan, Zoubir, Varga – Mareş.