Am fost apostrofat de către unii pentru că am spus că Petrolul are şanse la titlu în acest sezon: “Nene, îţi spun că Steaua o să aibă cu 20 de puncte mai mult decât Petrolul la finalul campionatului!” Mă rog, fiecare este liber să îşi susţină ideile, să îşi exprime opiniile. Le respect pe toate, chiar dacă nu sunt de acord cu ele. Mai ales cu acelea care nu sunt argumentate. După o infinitate, aşa mi se pare, la Ploieşti se vorbeşte despre titlul de campioană. Nu că se vorbeşte la mişto, aşa cum s-a mai vorbit, ci pe bune, cu destule argumente. Fotbalistice, nu de altă natură. Domnilor, simplul fapt că jucătorii şi antrenorul vorbesc deschis despre acest obiectiv este un uriaş pas înainte. În primul rând, trebuie să se vrea acest lucru, să nu existe teamă în asumarea unui astfel de obiectiv. Şi nu există! Este esenţial, pentru a putea clădi echipa care să pună în practică acest ţel.

Contra este un antrenor mai bun decât Reghecampf. Este punctul meu de vedere, pe care îl susţin cu argumente. Contra are o singură înfrângere în Liga I, în vreme ce Reghecampf le-a cam pierdut şirul. Toţi îl pupă în fund acum, dar au uitat de perioadele Craiova şi Bistriţa, în care Reghe a cam dat chix. Apoi, ca să fim sinceri, perioada pe care el a petrecut-o la Chiajna a fost exact aceeaşi perioadă în care zvonurile răutăcioase spuneau că averea familiei s-a rotunjit considerabil, în urma pariurilor. Nu de alta, dar Chiajna lui Reghe a cam făcut multe meciuri în care s-au marcat minimum cinci goluri. Mai departe, la Steaua, Reghe a venit la o grupare care oricum adunase tot ce era mai bun în România, deci avea ce să antreneze. Faţă de echipa pe care Contra a preluat-o la Petrolul, una abia plămădită în urma uniunii dintre loturile Petrolului şi Universităţii Cluj.

Deci, la capitolul antrenor, Contra este peste Reghe, poate şi pentru că Guriţă a ştiut să rămână un om modest, nu să devină arogant, ca Reghe. Apoi, ca lot actual, iar există avantaj pentru ploieşteni. Uite, mă gândesc doar la faptul că Petrolul are un fost jucător al Stelei, Geraldo, care are prestaţii impecabile, în timp ce steliştii se vaită că-şi cam dau autogoluri sau tontogoluri. În schimb, Steaua îl are în lot, venit de la Petrolul, pe Adrian Cristea, un jucător care doar prin prezenţa în lot destabilizează. Şi nu imediat, ci în timp. Se va întâmpla şi la Steaua, sunt sigur. Mergem la fundaşii laterali: Alcenat, la noi, Georgievski, la ei, Guilherme, la noi, Latovlevici, la ei. Bun, pentru cunoscători. Dacă ai lor sunt mai buni, de ce Steaua a anunţat că-i vrea pe Alcenat şi Guilherme? Nu-mi amintesc să fi spus cineva de la Petrolul că-i vrea pe Latovlevici şi Georgievski. La mijlocul terenului, Bourceanu e bun, Filip, la număr,  iar Pintilii, rămân la părerea mea, un bezmetic, mai prinde câte un şut din când în când. Petrolul îi are pe De Lucas, Mustivar, Hoban, Romario. De ce ar fi ei mai prejos, valoric vorbind? Cât despre jucătorii din faţă, tot la noi e avantajul: Tănase e supraevaluat, Adi Popa, la fel, Cristea e prinţ model, Iancu- un puşti teribilist, doar Stanciu fiind cu adevărat fotbalist bun.

Boudjemaa, Albin, Fernandez, Marinescu, Hamza, Teixeira, Priso şi Morar sunt jucători care chiar au demonstrat, pe teren, că sunt unii pe care poţi conta. În fine, am ajuns la vârful de atac, acolo unde Piovacarri poate fi considerat peste Dore doar dacă eşti stelist. Potenţialul e de partea lui Dore, la doar 23 de ani, în vreme ce Piovacarri e dincolo de apogeu. Ar mai fi duelul Nikolic – Camara, dar este ca şi nul! Unul bea prea mult, altul n-o bagă în aţe! Despre comparaţia Tătăruşanu- Pecanha nu am amintit, pentru că nu aici se face diferenţa. La toate acestea, mai adaug faptul că atmosfera la Petrolul este din ce în ce mai bună, în vreme ce la Steaua sunt din ce în ce mai multe tensiuni, iar meciurile din Champions League vor aduce altele în plus şi o oboseală suplimentară pentru stelişti. Aşa stând lucrurile, este normal ca la Petrolul să se vorbească despre titlu. Închei cu o comparaţie absolut simplu de înţeles şi logică, pentru domnii care spun că Steaua va avea 20 de puncte peste Petrolul: Dacă am fi văzut în campionatul Olandei, de exemplu, că două echipe se află la egalitate de puncte în clasament, chiar dacă una are două meciuri mai puţin, dar ambele sunt neînvinse, ne-am putea gândi că ambele se vor lupta pentru titlu? Dacă da, plecaţi cu alea 20 de puncte şi daţi-le cadou cui vreţi! Uite, puteţi începe cu Oţelul, Chiajna şi Braşov, că tot vor ele pomană de la FRF!