Când Petrolul a întocmit planul de reorganizare a activităţii, acesta a fost făcut perfect, astfel încât să dezbine creditorii şi să atragă o majoritate a lor să-l voteze. Foarte bine, aşa se şi face, aşa s-a şi întâmplat.

În ceea ce priveşte ieşirea din insolvenţă, care este de fapt cheia unor astfel de proceduri, scopul primordial  al acestora, planul s-a dovedit a fi literatură SF de duzină.

Înarmat cu  Joiţa şi Selymes, două pistoale cu apă de fapt, Petrolul şi-a propus calificarea în playoff, ba chiar încheierea campionatului în primele trei, la nivel declarativ.

Nu mai este cazul să detaliem urmarea. Doar că Joiţa, în virtutea faptului că, odată, l-a adus pe Hamza la Petrolul, a beneficiat de credit din partea tuturor. A făcut echipa pe care o ştiţi şi care acum se află în pragul retrogradării.

Noul obiectiv al echipei ploieştene este însă un pic mai nuanţat. Dacă vrem să fim cât de cât realişti, trebuie să ne gândim în primul rând la acel loc 12 care înseamnă baraj de supravieţuire în Liga I cu o echipă care vine din eşalonul al doilea.

Privind clasamentul, singurele echipe pe care le putem băga sub noi sunt Chiajna şi Voluntari. Şi pe astea, cu ceva noroc, un lot bun şi un plan perfect în playout.