Protestul unuia din cei mai buni gimnaşti ai lumii, Marian Drăgulescu, a fost îmbrăţişat şi de alţi campioni actuali ai României, aceştia acuzând Guvernul că tratează diferit sportivii români.

Nemulţumirea a pornit de la decizia Guvernului de a tripla primele pentru naţionala feminină de handbal, care a obţinut medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

"Am tot respectul pentru performanţa fetelor de la handbal. Sunt sportive de talie mondială şi le felicit pentru bronzul obţinut. Dar nu mi se pare normal ca eu, Ana Brânză, Andreea Chiţu, Corina Căprioriu sau Larisa Iordache să fim trataţi diferit. Pentru fetele de la handbal s-au găsit fonduri, 60.000 de lei pentru fiecare dintre ele, iar pe noi nu ne-a chemat nimeni la Guvern, măcar pentru a ni se strânge mâna", s-a plâns Marian Rădulescu, care a obţinut recent medalia de argint la sărituri in Campionatul Mondial de gimnastica.

Dragulescu a anuntat pe pagina de Facebook ca l-a convins si pe Tiberiu Dolniceanu sa se alature protestului. In total, cauza este sustinuta si de Andreea Chitu, Corina Caprioriu, Loredana Dinu, Simona Pop, Simona Gherman si Ana Maria Branza si Larisa Iordache, potrivit ziare.com.

Lista sportivilor ignorati de Guvern:

- Marian Dragulescu: argint la sarituri, la Campionatul Mondial de gimnastica

- Andreea Chitu: argint la judo, categoria 52 kilograme, la Campionatul Mondial de la Astana

- Corina Caprioriu: argint la judo, categoria 57 kilograme, la Campionatul Mondial de la Astana

- Echipa feminina de spada (Loredana Dinu, Simona Pop, Simona Gherman si Ana Maria Branza): argint la Campionatul Mondial de scrima

- Larisa Iordache: bronz la individual compus, la Campionatul Mondial de gimnastica

- Tiberiu Dolniceanu: bronz la sabie la Campionatul Mondial de scrima