Ultima înfrângere a Petrolului a rezolvat şi problematica ultimului loc în Liga I. Din acest moment, echipa ploieşteană este deţinătoare de drept a lanternei roşii, cu sau fără punctele pe care le aşteaptă de la TAS de la începutul campionatului.

Echipa comunală Voluntari a făcut ce a făcut şi a câştigat cu Craiova realizând prima victorie în deplasare din istoria ei. Când a bătut Petrolul, reuşea prima victorie în Liga I.

Echipa de tradiţie Petrolul Ploieşti a făcut-o lată şi la Giurgiu, unde, în ciuda unui joc bunicel pe faza ofensivă, a fost catastrofală pe cea defensivă, determinându-l pe Stoichiţă să se ia cu mâinile de cap şi să spună, fără menajamente, că felul în care jucătorii săi greşesc este penibil.

Pentru un om destul de elegant la microfon ca Stoichiţă, o astfel de declaraţie arată că s-a cam umplut paharul. Într-adevăr, trebuie că e frustrant să fii acum antrenor la Petrolul.

Ca o remarcă, declaraţiile din vară, când s-a spus că echipa ploieşteană are ca obiectiv playoff-ul (a fost trecut şi în motivaţia planului de reorganizare), nu pot fi catalogate acum decât de-a dreptul ridicole.

Statistic şi nu numai, Petrolul are în acest moment cele mai puţine şanse de salvare de la retrogradare dintre echipele care merg în playout.

Hai cu pauza de iarnă, să vedem ce-o fi!