Ideea principală a conferinţei organizate azi a fost că Petrolul trebuie să câştige cu Dinamo. Şi că, în principiu, lupii nu au de ce să se teamă.

Iată ce au declarat Mihai Stoichiţă şi fundaşul Alexandru Tudose.

Mihai Stoichiţă:

“Va fi un meci greu, dar nu ne temem de el. Dorinţa băieţilor, dar şi a mea, este aceea de a încerca să scoatem maximum posibil din această confruntare, iar eu cred că vom reuşi să facem acest lucru. În rest, nu se poate spune că jocul de luni are vreo încărcătură deosebită. Încărcătura este data de poziţia noastră din clasament şi de faptul că trebuie să ajungem acolo unde ne-am propus. Acesta este singurul lucru care mă interesează şi, în acelaşi timp, mă şi presează în momentul de faţă.

Este o mare realizare faptul că jucăm la Ploieşti. Eu am refuzat toate variantele care se vehiculau, spunându-le oamenilor că vreau să facă totul pentru ca echipa să rămână aici. Vreau să-i mulţumesc, pe această cale, şi lui Lucică Rădulescu, dar şi autorităţilor, pentru că au fost îngăduitoare cu, până la urmă, propriul lor copil. Cam aşa ar trebui să fie lucrurile: înţelegere şi înţelepciune! Altfel, dacă nu s-a fi jucat aici, ne-am fi pus cu toţii într-o situaţie absurdă şi ridicolă.

Dinamo este o echipă bună, are şi un antrenor foarte bun, care a organizat-o foarte bine. Şi noi putem avea o organizare de joc bună, pe asta ne bazăm în primul rând şi, după aceea, poate pe inspiraţia superioară pe care trebuie să o avem în acest meci, faţă de debutul jocului de la Botoşani, pe care îl puteam tranşa fără probleme în primele 20-30 de minute.

Nu este un duel între mine şi Rednic, pentru că nu mai jucăm noi. Acum e vorba despre o urmărire tactică, care dintre noi reuşeşte să-l păcălească pe celălalt, atât! În rest, din păcate, noi nu mai putem să ne împrumutăm picioarele pentru o centrare, pentru un pas lung, pentru un pas scurt, nu putem să ne împrumutăm iuţeala gândirii sau inteligenţa jocului….Noi încercăm să inoculăm ideile noastre, care sunt infiltrate prin creierul a 14 jucători, şi care personalizează ceea ce le transmitem noi din punctul de vedere al tuturor elementelor care formează pregătirea unui joc.

Din păcate şi acum avem un handicap, prin absenţa lui Benga, pentru că noi avem un <<11>> bine conturat la ora actuală, iar atunci când dispare câte un jucător trebuie să răscolesc o echipă întreagă ca să găsesc o formulă cât de cât apropiată de performanţă. Dar asta nu este o scuză pregătitoare pentru un eventual eşec, ci doar situaţa actuală în care se află Petrolul, la care trebuie să ne adaptăm ca să scoatem maximum posibil. Aş vrea ca apărarea să fie mult mai exactă, pentru că aici am suferit cel mai mult, iar în zonele laterale să avem mai multă vivacitate. Din păcate, însă, a tot trebuit să improvizăm, şi e greu să le ceri unor oameni nespecializaţi pe acele posturi să joace ceea ce îmi place mie să joc, dar sper ca la meciul acesta mobilitatea în teren să fie alta.

Alexandru Tudose:

Este un meci ca oricare altul. Nu mai contează numele echipei pe care o întâlnim, pentru noi importante sunt cele trei puncte puse în joc. Sper să le şi luăm, mai ales că, acasă, am făcut meciuri bune, contând foarte mult şi aportul publicului, după părerea mea cel mai bun din Liga I. Suntem o familie, alcătuim o echipă bună, dar trebuie să demonstrăm asta şi pe teren, iar luni seară noi trebuie să fim cei învingători.

Este, evident, un avantaj faptul că evoluăm aici, în faţa unui public cum este cel din Ploieşti. Vom juca pentru noi, dar şi pentru fani, pentru că, până la urmă, ei sunt inima echipei. Trebuie să intrăm pe teren şi să dăm totul, iar mesajul meu pentru spectatori este să ne susţină aşa cum au făcut-o şi până acum, adică senzaţional.

 

Partida cu Dinamo se va desfăşura pe “Ilie Oană”, luni începând cu ora 20.30, accesul spectatorilor fiind gratuit.