Concluzia după acest meci cu FC Botoşani, în care Petrolul putea să aibă totul şi n-a luat nimic, este că echipa ploieşteană are în continuare tot felul de sensibilităţi. Asta deşi se vede că, odată cu venirea lui Stoichiţă, a fost serios lucrată.

De exemplu, în Zoubir şi Moussa a văzut tehnicianul petrolist cheia atacului. A tot învârtit-o la antrenamente până când, iată, a deschis drumul spre gol, atât cu CFR, cât şi astăzi, cu Botoşani.

Mai frumos decât 1-0 la Botoşani din minutul 8, după o fază splendidă a celor doi, nu putea fi decât 2-0, dacă Moussa ar fi înscris şi el ceva mai târziu.

Stoichiţă aprecia că va fi un joc deschis şi spectaculos. A avut dreptate, numai că deschiderea asta a fost prea mare pe faza de apărare a lupilor, în special pe flancul lor stâng descoperit de prea multe ori la raidurile nemiloase ale lui Dimitrov. Aşa a egalat de fapt Botoşaniul. Fundaşul dreapta al gazdelor s-a demarcat excepţional, a centrat perfect, iar Hadnagy, golgeter şi la Petrolul când juca aici, nu avea cum să rateze din 3 metri.

Lupii au avut imediat ocazia să revină la conducere. Asta şi trebuia să facă, dar Zoubir a ratat incredibil: singur în careu, cu o minge pusă pe frunte de Nepomuceno, francezul a trimis paralel cu poarta, dovedind că nu are nicio legătură cu jocul aerian. Pe jos, e magistral.

Spuneam că Petrolul n-a luat nimic din acest meci, nici măcar un punct. Pentru că Porret nu dă randament în stânga, Stoichiţă încearcă să-l integreze pe Pulhac. Fundaşul a intrat şi în meciul cu CFR în repriza a doua. Acum a comis-o rău: a  intrat ca înecatul la Axinte care se afla în marginea careului, în lateral, cu spatele la poartă.

Penalti. Şi gata.

 

FC Botoşani – FC Petrolul Ploieşti 2-1 (1-1)

Marcatori: Hadnagy (37), Fulop (68, pen.)/Zoubir (8)

FC Botoşani: Pleşca – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Acsinte (cpt) – Bordeianu, Cabrera (62 Ivanovici) – Fulop, Cucu, Martinus (77 Patache) – Hadnagy (81 R. Costin). Antrenor: Cristian Pustai.

FC Petrolul: Cobrea – Tudose, Benga, Genev, Faug-Porret (56 Pulhac) – Ropotan (cpt), Bucşa – Nepomuceno (73 Marinescu), Zoubir, Varga – Moussa (76 Lemnaru). Antrenor: Mihai Stoichiţă

Cartonaşe galbene: Hadnagy, Cucu, Dimitrov/Benga, Nepomuceno, Pulhac.

Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Sebastian Gheorghe (Suceava) şi Iulius Timar (Bihor).

Arbitru de rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti)

Observatori: Constantin Tolea (Galaţi) şi Szekely Zoltan (Baia Mare).