România a reuşit un rezultat istoric în Italia, scor 2-2 şi pare pregătită de Euro.

Cu doar două victorii obţinute în 16 partide directe cu Italia, România a început excelent partida de la Bologna, iar suporterii au visat frumos timp de o repriză. Tricolorii au condus squadra azzurra prin golul lui Stancu, însă energia transmisă de cei peste 4000 de români din tribună părea să nu fie suficientă: în repriza secundă tricolorii şi-au pierdut busola şi le-au permis lui Marchisio şi Gabbiadini să întoarcă rezultatul. Când nimeni nu se mai aştepta, Florin Andone a smuls un egal la care puţini mai sperau.

Fostul internaţional român Cosmin Contra a fost încântat în primul rând de atitudinea oamenilor lui Anghel Iordănescu, la scorul de 2-1 pentru trupa antrenată de Antonio Conte.

"Rezultatul este extraordinar şi cred că încrederea care s-a acumulat după preliminarii şi după acest rezultat îi poate ajuta pe fotbaliştii noştri să aibă mai multe momente de joc bun, cu o posesie mai bună.

Mă aşteptam ca echipa Italiei să aibă ocazii la ieşirea de la cabine, dar mi-a plăcut reacţia noastră când am fost conduşi. Am avut un presing foarte avansat în minutul 85, înseamnă că avem încredere, iar asta a făcut să egalăm. Eu cred că este un egal pe care l-am căutat, l-am dorit, a fost un joc reuşit pentru noi", a spus Contra, la Digi Sport Special.

Tehnicianul a fost impresionat în primul rând de felul în care au evoluat Alexandru Maxim şi Lucian Sânmărtean.

"Maxim mi-a plăcut, acum a avut o reacţie pozitivă când a intrat în joc (n.n. a intrat la începutul reprizei secunde), a căutat mingea tot timpul, el şi Sânmărtean pot să dezechilibreze o apărare adversă.

Pot să apară şi nume noi, mi-au plăcut Prepeliţă, Ivan, Filip, este un câştig şi Săpunaru după mult timp. Avem un nucleu foarte bun la echipa naţională şi sper să nu se accidenteze niciun jucător de bază".

SURSA: DIGI SPORT.RO