In perioada 24 octombrie- 6 noiembrie a avut loc in Halkidiki –Grecia-  Campionatul Mondial de Sah pentru juniori si cadeti. Printre concurentii prezenti la competiţie s-a numărat si ploiesteanca, reprezentanta Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, Emilia Florentina Coman.

Multiplă campioană natională, tânăra sahistă din Ploiesti a reprezentat Romania la categoria fete 14 ani unde au concurat 125 de sportive din peste 60 de tari.

Emilia cu un rating Elo 1843 (a 44 ca pozitie de start) a avut o evolutie convingatoare  dovedind inca o data ca este una dintre sperantele sahului juvenil romanesc fapt confirmat si de seful delegatiei maestrul international Ardelean Catalin (antrenor federal)

A avut parte de adversare puternice din tari cu traditie si rezultate deosebite in lumea sahului (Rusia, China, India, Belarus)

A debutat cu o victorie impotriva reprezentatei Scotiei (Smith Rachel Lorna), apoi a pierdut cu Badelka Olga reprezentanta Belarusului. Au urmat 4 runde fara infrangere câştigând cu reprezentanta Macedoniei (Manova Ivanova), a Uzbekistanului (Salimova Asal) si a Rusiei (Maltsevskaya Alexandra) şi remizând cu Du Yuxin (China) reusind sa se claseze dupa runda a cincea pe locul opt.

Dupa ziua de pauza a urmat o partida cu durata de peste 5 ore cu maestra FIDE Viktoria Radeva (Bulgaria) pe care Emilia a pierdut-o dupa o mare lupta la final, desi putea sa castige.

Aceasta infrangere a marcat-o emotional, astfel ca in urmatoarele doua runde a pierdut jucand cu adversare mult mai bine cotate respectiv Zhao Shengxin (China) şi Priyanka Nutakki (India).

In ultimele doua runde si-a revenit reusind două victorii consecutive impotriva reprezentantei Bosniei si Hertegovinei (Tomic Jelena) şi a Armeniei (Yeremyan Kazik), astfel ca la sfarsitul concursului a obtinut 6.5 puncte, ceea ce i-a asigurat locul 30 la nivel mondial (la egalitate cu locul 23) si un plus de 40 puncte la ELO.

 De remarcat faptul ca din cei 20 de sportivi din Romania care au concurat la aceste mondiale Emilia a realizat cel mai bun rezultat dintre fete si al treilea rezultat la general din tabăra tricoloră dupa locul 15 obţinut de CM David Gavrilescu (băieţi 12 ani) si locul 19 ocupat de  maestrul FIDE Mihnea Costachi (băieţi 16 ani).