Ca orice lucru din aur, sau măcar suflat cu acest metal, e greu de obţinut. Dar, odată ce îl ai, îţi creează o stare de bine, doar prin simpla idee că este al tău. Cam aşa ar trebui să privească şi petroliştii spre punctele care vor fi puse mâine în joc, pe stadionul Ilie Oană, la meciul cu CFR Cluj. Şi n-ar avea niciun motiv să nu se gândească la victorie, mai ales că este una care poate fi obţinută, nu doar una prezumtivă. Petrolul este peste CFR Cluj în acest moment.Echipa are tonus, are rezultate şi a demosntrat că are un potenţial încă neexploatat în totalitate. De partea cealaltă, CFR Cluj este o grupare în convulsii. Tuşeşte, icneşte, se poticneşte. Este clar că are un sezon ratat, dar asta nu însemnă că va continua la nesfârşit pe această linie. Cum mai rău de atât nu se poate pentru CFR, este clar că gruparea asta îşi va reveni cândva. Important este să nu o facă acum. Poate şi-o reveni când o juca împotriva Stelei! Contra ştie că, din acest punct de vedere, meciul are o doză de risc, pentru că o echipă a CFR-ului care nu are nimic de pierdut poate pune probleme. Dar la fel de bine ştie şi că băieţii lui au ascendentul moral al câştigării Cupei şi că, într-o zi bună, pot profita la maximum de lipsa de motivaţie a clujenilor. Va fi interesant de urmărit dacă Abel Camara va mai primi o şansă din partea lui Contra şi la acest joc, sau va fi preferat Dore. Dacă va mai primi o şansă şi nu vamarca, Abel Camara trebuie să îşi cam lustruiască locul pe banca de rezerve, pentru că şi răbdarea lui Contra are o limită.

De asemenea, o dilemă va apărea şi la linia de mijlocaşi centrali, acolo unde Mustivar a arătat o creştere de formă, în vreme ce Hoban este în scădere de randament. Sau a fost! În fine, un alt semn de întrebare pentru antrenorul Petrolului va viza flancul drept, acolo unde are posibilitatea de a juca pe mâna lui Priso sau îl poate readuce, aşa cum e mai normal, pe Boudjemaa, pentru a-i face loc lui Fernandez în stânga.

Indiferent cina va juca pentru Petrolul, echipa ploieşteană este favorită să ia toate punctele, mai ales că Pandurii s-au încurcat în această etapă, iar CFR şi FC Vaslui sunt doar umbrele echipelor de altăată!

Partida dintre Petrolul şi CFR Cluj se dispută luni, de la ora 21.30, pe stadionul Ilie Oană.