Felul în care Petrolul a jucat cu Concordia Chiajna e un semn că Stoichiţă lucrează. Pentru moment, antrenorul a mai liniştit apele la vestiar şi la antrenamente şi asta se şi vede în joc.

Petrolul merita să câştige, merita mult, şi prin felul în care a dominat-o pe Chiajna în repriza a doua, prin ocaziile pe care le-a avut, dar şi prin modul pozitiv de abordare a jocului.

Nepomuceno a făcut un meci bun şi era să şi înscrie golul campionatului, de la vreo 40 de metri. Moussa s-a zbătut mult şi, de data asta, a dat şi o pasă gol. În sfârşit, Zoubir a reuşit să înscrie. A fost, până la urmă, un joc plăcut al lupilor care au reuşit să reîncălzească tribunele şi să adune iarăşi aplauze la final, pentru efort.

Desigur, ţinând cont de faptul că Petrolul a jucat totuşi cu Chiajna, o echipă moartă în repriza a doua, şi că, din trei meciuri cu trei contracandidate la salvarea de la retrogradare, lupii au luat un singur punct, remiza poate fi considerată statistic un eşec.

Dar statistica pierde inevitabil aspecte care se pot dovedi importante. Echipa ploieşteană a fost vie! Or, acest lucru e poate mai important acum decât remiza în sine sau decât faptul că, din lipsă de soluţii viabile, Petrolul a făcut o singură schimbare.

FC Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 1-1 (1-1)

Marcatori: Zoubir (45+2)/Serediuc (13).

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Benga, Genev, Faug-Porret – Ropotan (cpt), Bucşa – Nepomuceno (80 Marinescu), Zoubir, Varga – Moussa. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Concordia: Iacob – Bărboianu, Sârghi, Mamele, Bucurică – Bruno Madeira, Giurgiu – Serediuc, Purece (62 Cristescu), Răsdan (46 V. Lazăr) – Constantinescu (79 Pena). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonaşe galbene: Genev, Varga/Bărboianu, Bucurică, Sârghi, Mamele.

Au arbitrat: George Rădulescu (Bucureşti) – Daniel Mitruţi (Craiova) şi Alexandru Cerei (Cluj Napoca).

Arbitru de rezervă: Gabriel Horia Mladinovici (Bucureşti).

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) şi Marian Ivan (Braşov).

Foto: Răzvan Păsărică