Noul antrenor al Petrolului s-a arătat încrezător că poate îndrepta parcursul echipei. El a subliniat, totodată, principala problemă pe care gruparea ploieşteană o are în ceea ce priveşte lotul. N-a spus şi de ce o are, dar, până acum, ne-am prins cu toţii: lotul arată în halul ăsta din cauza campaniei de achiziţii făcute cu picioarele, în vară-toamnă.  

„Fotbalul este acelaşi pe peste tot, calitatea umană şi calitatea tehnică fac foarte mult diferenţa. Am văzut că aici sunt jucători care, totuşi, au un trecut cu un CV destul de stufos din punct de vedere al educaţiei sportive, fotbalişti care au evoluat la echipe importante. Nu am venit aici pentru bani, ci efectiv la rugămintea celor care mi-au făcut această propunere, pe care am luat-o ca pe o provocare. De ce n-aş reuşi să revigorez eu o echipă pe care majoritatea celor care se învârt în lumea fotbalului o consideră, acum, terminată?

Actualul lot este unul dezechilibrat din punctul de vedere al repartiţiei pe posturi. Avem cinci jucători pe poziţia de vârf avansat şi, dacă mă uit în celelalte zone, nu am dubluri şi poate nu am nici titulari. Din păcate, aceasta este situaţia reală. Nu ştiu cum a fost făcută această selecţie, nu este treaba mea şi nici nu comentez, ba chiar vreau să spun că, în actuala componenţă, Petrolul a avut cîteva prezenţe destul de plăcute din punct de vedere estetic, nu al rezultatelor, în care poate echipa a fost urmărită şi de ghinion. Nu poate fi dată vina pe antrenorii precedenţi, pentru că organizarea jocului a fost destul de bună, chiar plăcută, dar dacă şi la al treilea antrenor jucătorii nu vor reuşi să facă faţă la anumite cerinţe şi să realizeze anumite obiective, atunci responsabilitatea nu mai este a celor care au fost daţi afară, sau a următorului care va fi dat afară, ci a jucătorilor care rămân. Acum nu se mai poate face nimic din punct de vedere al construcţiei unui lot mai omogen pe posturi şi am ferme promisiuni că, din iarnă, ceea ce am vorbit cu conducerea se va înfăptui. Adică aducerea unor jucători pe care să-i aleg eu, raţional, şi în funcţie de împărţirea pe zone a terenului.”