S-a dus şi Cupa României, numai că, spre deosebire de meciul catastrofic cu FC Voluntari, Petrolul a jucat mai bine. Bineînţeles, că aproape orice ce mai bine decât ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă de campionat, iar astăzi - mai ales în situaţia în care lupii au evoluat în inferioritate numerică mai bine de o repriză – lupii nu s-au mai făcut de ruşine.

Meciul a fost pierdut aparent după mai multe decizii controversate ale arbitrului Marius Avram. Fără a-i căuta circumstanţe atenuante acestui arbitru nesuferit, trebuie spus că Alexandru Chiriţă a intrat imprudent şi mai ales inutil la faza care a dus la acordarea penaltiului din moment ce jucătorul advers ieşea cu mingea din careu.

Ajungem la eliminarea lui Ropotan, după două cartonaşe galbene luate în câteva minute. Primul, marcă înregistrată a fostului dinamovist. Al doilea, gratuit, acordat din exces de zel de un arbitru care lasă impresia că nu simte jocul de fotbal.

Culmea, Petrolul a jucat mai bine în 10 decât în 11. După o lungă perioadă de dominare în care Nepomuceno a tras cât a putut în bară, singur cu portarul (a mai avut una în prima repriză, din lovitură liberă), ploieştenii au reuşit egalarea. Două treimi din fază au fost făcute de Zoubir şi Moussa, iar golul a fost marcat de Velasco, uitat în careul de 6 metri de apărarea timişoreană.

Din păcate, petroliştii nu au putut ţine de rezultat, deşi era clar că se pregătesc de prelungiri. Ploieştenii şi-au băgat-o mai mult singuri în propria poartă, la fază fixă, şi au sfârşit prin a fi eliminaţi de aceiaşi adversari din două Cupe, a Ligii şi a României.

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 2-1 (1-0)

Marcatori: Hernandez (40, pen.), Cânu (82)/Velasco (68)

ACS Poli: Smaranda – Belu, Luchin (cpt), Cânu, D. Popescu – Llorente (65 Artean), O. Popescu – Hernandez, Croitoru (73 Elek), Curtean – Rufino (90+1 Melinte). Antrenor: Florin Marin.

Petrolul: Cobrea – Chiriţă (85 Rusu), Benga (cpt), Tudose, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan – Velasco, Zoubir, Nepomuceno (85 Milinceanu) – Moussa. Antrenor: Mihai Oancea.

Cartonaşe galbene: Luchin, O. Popescu, Llorente/Zoubir, Benga, Ropotan (2), Moussa,

Cartonaş roşu: Ropotan (44)

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Gabriel Bârjac (Zalău) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa).

Arbitru de rezervă: Paul Unimatan (Zalău).

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) şi Adrian Lucaci (Arad).

Foto: fcpetrolul.ro