Puţine lucruri pot fi mai umilitoare decât acest meci cu FC Voluntari. Nu pentru ei, jucătorii Petrolului, umili oricum în ale fotbalului, ci pentru toţi suporterii ploieşteni, prahoveni şi de oriunde din lumea asta.

Să-i vadă pe Voluntari ratând trei-patru ocazii mari pe repriză plus un penalti apărat de Pecanha, în timp ce Petrolul nu ajunge la poartă reprezintă o lovitură grea pentru fani, pentru bruma de speranţă pe care şi-o făcuseră după meciul cu FCSB.

Încă o dată, semifotbaliştii ăştia care compun echipa de acum a Petrolului ne-au arătat că un meci bun (sau o jumătate de meci bun) e un accident. Că nici măcar acum, când a fost vorba nu doar de puncte şi de posibilitatea de a părăsi ultimul loc, ci şi de onoarea clubului şi a suporterilor, nu sunt capabili să facă măcar un egal cu o echipă care, astăzi, a obţinut prima victorie din istoria ei goală în Liga I. Tocmai în faţa Petrolului...

Dacă aş fi în locul jucătorilor lui Sebi Tudor, mi-ar crăpa obrazul de ruşine. Chiar nu mă interează că au lipsit Moussa, Ropotan, Porret şi Beţa. Nu atât rezultatul, cât felul în care au jucat băieţii care îmbracă azi tricoul Petrolului a fost penibil.

Ne-aţi luat şi ultimul fir de care ne puteam agăţa, prestaţia catastrofală a brigăzii de arbitri. N-a mai contat că Sebastian Colţescu a inventat un penalti pentru că l-a apărat Pecanha. Şi, în loc ca asta să impulsioneze, v-a lăsat reci.

Vom ţine minte acest meci. Cu excepţia lui Pecanha, aţi fost penibili!

FC Voluntari – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)

Marcatori: Kone (46)

FC Voluntari: Balauru (46 Botaş) – Rus, Maftei, S. Rădoi (cpt), Briceag – Gossens, Novac – L. Iorga, Pancu (62 Todoran), Kone – Ad. Bălan (88 C. Achim). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

FC Petrolul: Pecanha – Peteleu (69 Lemnaru), Benga, Tudose, Genev – Bucşa, Marinescu (cpt) – Velasco, Zoubir, Nepomuceno (65 Milinceanu) – Tamuz. Antrenor: Eusebiu Tudor.

Cartonaşe galbene: Pancu/Zoubir

Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Marius Marchidanu (Brăila) şi George Neacşu (Câmpulung Muscel).

Arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Cernica-Ilfov).

Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) şi Imilian Şerbănică (Bucureşti).