Pe 12 octombrie 1966, generaţia de aur a Petrolului Ploieşti învingea campioana campioanei mondiale, FC Liverpool.

Victoria Petrolului a fost răsunătoare în Europa. “Ploieştenii se impuneau cu 3-1, obţinând „un rezultat de mare ecou, căci nu e la indemâna oricui să remonteze doua goluri in faţa multiplei campioane a Angliei, demnă reprezentanta a soccerului aureolat cu titlul suprem la ultima ediţie a mondialelor”, după cum avea să noteze G. Nicolaescu în “Sportul Popular”. Golurile ploieştenilor erau înscrise de Moldoveanu, Boc şi Dridea I, pentru Liverpool punctând Hunt.

Întâlnirea a contat pentru Cupa Campionilor Europeni. La Liverpool, “cormoranii” se impuseseră, în primul meci, cu 2-0, dar Petrolul a remontat handicapul pe teren propriu. Până la urmă, calificarea s-a decis abia după disputarea unui al treilea joc, de baraj, programat pe “Heysel” din Bruxelles, acolo unde britanicii au câştigat cu 2-0”, se arată pe fcpetrolul.ro.

După cum bine se ştie, de atunci şi până acum, Petrolul a rămas singura echipă din România care a învins-o pe Liverpool şi, la cum arată în momentul de faţă fotbalul românesc, recordul va dăinui multă vreme de acum înainte.

Au jucat atunci, pentru Petrolul, M. IONESCU – PAHONŢU, BOC, FLOREA, MOCANU – DINCUŢĂ, DRAGOMIR – MOLDOVEANU, DRIDEA I, BADEA, DRIDEA II.

“Mulţumiri şi respect celor care au făcut posibil un rezultat ce avea să facă înconjurul Europei, dar şi un pios omagiu celor care, din păcate, nu mai sunt printre noi”, mai scrie fcpetrolul.ro.