Prima reacţie a fost aceea de a crede că sunt răutăţi îndreptate spre clubul ploieştean, aşa cum s-a tot întâmplat în ultima vreme. Dar, dacă acel articol care prevede ca echipa să aibă pe foaia de joc cinci jucători formaţi la nivel naţional este în vigoare, atunci Petrolul chiar riscă să piardă multe puncte. Nu de alta, dar în lot nu au existat, mai ales după plecare lui Grozav, cinci jucători care să se fi format la nivel naţional. Adică să fi jucat atunci când aveau între 15 şi 21 de ani minimum trei ani în România. Dacă aşa stau lucrurile şi nimeni de la club nu şi-a dat seama de asta este o catastrofă şi se va lăsa cu multe momente tensionate.

„Eu sunt la Bucureşti acum, nu ştiu foarte multe detalii despre acest lucru, dar am luat deja legătura cu avocaţii noştri, care ne-au reprezentat şi în cazul Bokila. Vom aduna toate elementele şi vom vedea care este realitatea, vă pot oferi detalii mai târziu!”. Aceasta a fost reacţia lui Dan Capră, preşedintele CA al FC Petrolul,  atunci când l-am întrebat despre acest aspect!

În mod normal, eu m-aş fi aşteptat ca omul să îmi spună că e o prostie, o răutate a presei centrale, că se încearcă destabilizarea Petrolului. Nu am auzit asta, semn că lucrurile nu sunt clare nici măcar acum. Deşi, repet, dacă acel articol este în vigoare, ele trebuia să fie limpezi încă de la startul campionatului. Mai mult, actualul lot al Petrolului nu îndeplineşte nici acum această cerinţă, mai ales după ultimele transferuri.

Situaţia este una explozivă, iar dacă se va ajunge la depunctare mă întreb doar ce se va întâmpla cu Contra, care trenbuia să fie informat despre acest aspect pentru a şti cum să-şi contureze lotul de jucători şi, mai ales, cine va plăti pentru aşa ceva?

Încă mai sper că este doar un bluf, deşi argumentele logice îmi cam spun altceva!