Comisia de Etică a FIFA a anunţat azi că i-a suspendat din funcţii pe preşedintele Joseph Blatter, pe vicepreşedintele Michel Platini şi pe secretarul general Jerome Valcke pe timpul anchetei demarate în urma acuzaţiilor de corupţie pentru fapte petrecute în 2005 şi 2011. 

 Suspendarea a fost dictată pe o perioadă de 90 de zile, putînd fi prelungită cu alte 45. Respectivii oficiali nu mai au voie să participe la vreo activitate în fotbal pe plan naţional şi internaţional. 

Sepp Blatter, preşedintele FIFA, a fost audiat de procurorii elveţieni în calitate de suspect, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul forului internaţional cu două milioane de franci.

Autorităţile elveţiene îl suspectează pe Blatter că a semnat un contract defavorabil FIFA cu Uniunea caraibiană de fotbal şi ar fi acţionat contrar intereselor forului internaţional, respectiv FIFA Marketing & TV SA. Biroul preşedintelui FIFA a fost percheziţionat de autorităţi. Aceste fapte datează din 2005.

Un alt motiv de suspiciune la adresa lui Blatter îl reprezintă o "plată necuvenită" de două milioane de franci elveţieni, făcută în 2011 către preşedintele UEFA, Michel Platini.

Concret, Blatter este anchetat pentru delapidare şi gestionare frauduloasă a fondurilor forului internaţional.

FIFA a anulat conferinţa de presă pe care Blatter urma să o susţină azi la Zurich.

Sepp Blatter a negat orice implicare, însă anchetatorii au confirmat pentru BBC că preşedintele FIFA este anchetat pentru corupţie.

gsp.ro