Selecţionata României a obţinut o victorie superbă la Campionatul Mondial de Rugby, în faţa Canadei, scor 17-15, după ce în minutul 52 tricolorii erau conduşi cu 15-0.  Căpitanul Mihai Macovei a dat tonul revenirii, cu un eseu reuşit în minutul 53 şi transformat ulterior de Vlaicu. Acelaşi Macovei a reuşit un nou eseu cu 6 minute înainte de final, iar Vlaicu a transformat din nou, românii venind la un singur punct în spatele Canadei (14-15). Punctele victoriei au fost reuşite tot de Vlaicu, care în minutul 78 a transformat o lovitură de pedeapsă de la 42 de metri.

România obţine astfel prima victorie la Mondialul din 2015 şi scrie o importantă pagină în istoria turneelor finale, cu cea mai spectaculoasă revenire văzută vreodată la un Campionat Mondial de Rugby.

Bucuria stejarilor a fost fără margini, însă ei trebuie să rămână concentraţi pentru adevăratul test de duminică. Împotriva Squadrei Azzurra, tricolorii vor încerca marea cu degetul: o victorie cu Italia ne-ar califica automat la Mondialul din 2019 şi ar pune România pe harta forţelor importante de pe planeta ovală! Tot duminică, Franţa şi Irlanda, calificate în sferturi, vor juca pentru a ocupa primul loc în grupă şi a evita astfel un meci cu Noua Zeelandă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.