Petrolul are o singură victorie în 12 etape şi a ajuns la ultimul meci al turului. Lupii dau piept cu Timişoara într-un meci în care nu-I ajută nici gazonul, nici norocul (Sebi Tudor are mulţi jucători indisponibili) şi nici statistica. În acest sezon, Petrolul a mai pierdut o dată cu Timişoara, în Cupa Ligii, şi nu scapă de bănăţeni nici în Cupa României.

De fapt, în acest joc, nu este vorba depre Timişoara, ci despre Petrolul, a spus antrenorul Eusebiu Tudor la conferinţa de presă de sâmbătă. Cheia unui succes se află la echipa ploieşteană, crede antrenorul lupilor. Numai că galben-albaştrii o tot caută de 12 meciuri, au găsit-o la cel cu Botoşani şi după aia au uitat iar unde au pus-o.

Declaraţii Eusebiu Tudor:

“Au fost, în această săptămână, mai multe discuţii, între oficialii clubului şi jucători, între mine şi jucători. În niciun caz nu au fost discuţii cu caracter ultimativ, au avut alte obiective, scopul fiind acela de a transmite încredere jucătorilor, pentru că ei de aşa ceva au nevoie în acest moment”

“Într-adevăr, situaţia, în acest moment, nu este una bună, dar nu putem spune nici că s-a terminat acest campionat şi că nu mai avem vreo şansă. Sper ca jucătorii să aibă, la ora meciului, o atitudine normal de joc, necesară pentru a câştiga, pentru că, altfel, nu am ce să le reproşez pentru modul în care se comport la antrenamente. Se pregătesc bine, dar este acest blocaj psihic, pe care numai cu o victorie îl vom putea depăşi. Cheia este la noi, noi trebuie să fim primii care să ne ajutăm”.

 “Din păcate, la fiecare meci trebuie să schimbăm câte 2-3 jucători fără să vrem, pentru că sunt probleme cu cartonaşele sau cu accidentările. Suntem destul de puţini din punct de vedere numeric şi avem anumite posturi care nu sunt acoperite, iar pe altele pe care avem câte 4-5 jucători. Dar, trebuie să găsim soluţiile cele mai bune astfel încât să reuşim să câştigăm meciul”.

“Îmi doresc ca spectatorii care vor fi prezenţi pe stadion să ne ajute, pentru că avem nevoie de susţinerea lor, chiar dacă în timpul jocului mai sunt şi momente mai puţin bune, în care nu ne ridicăm la nivelul asteptărilor fanilor. Este un moment în care toţi cei care iubim această echipă trebuie să încercăm să ajutăm jucătorii în timpul meciului. Şi sunt sigur că, atunci când va veni prima victorie, echipa se va descătuşa”.

Partida dintre FC Petrolul şi ACS Poli Timişoara se va disputa luni, de la ora 21.00, pe stadionul “Ilie Oană”, biletele fiind disponibile la casele de bilete ale stadionului şi în reţeaua Eventim.