Cu doar două victorii în actuala stagiune – una în campionat, alta în Cupa României – Petrolul are astăzi meci dificil. Este, de fapt, pentru prima dată în istorie când echipa ploieşteană porneşte cu şansa a doua într-o partidă cu Viitorul fie el Constanţa, Voluntari, Chiajna sau Ovidiu.

Viitorul 2015 se află pe locul al doilea în clasament, în timp ce Petrolul e pe ultimul, lucruri de neconceput în urmă cu doi ani.

Lupii merg la Ovidiu fără jucători importanţi precum Benga şi Tudose şi, dacă n-ar fi fost meciul din Cupa României, condiţiile ar fi fost vitrege, pentru că ploieştenii au pierdut ultimul joc din campionat pe teren propriu, cu CS U Craiova.

Ca să vedeţi ironia sorţii: În Cupă, oltenii au fost eliminaţi de Bacău, echipă din liga secundă, în timp ce Petrolul a făcut scorul şaisprezecimilor cu Unire Tărlungeni.

Sebi Tudor a remarcat corect faptul că victoria aceea concludentă de la Braşov (6-0) nu reprezintă nici mai mult, dar nici mai puţin decât un pansament de moral. Tamuz şi Lemnaru, doi dintre atacanţii care n-o băgaseră în plasă până acum au înscris, se prea poate ca Varga să se fi recâştigat pe el însuşi, dacă se poate spune aşa.

VIITORUL Petrolului în campionat este incert şi poate depinde, într-o măsură mai mare decât ne-am aştepta, tocmai de acest meci, cu Viitorul.