România a obţinut dreptul de organizare a Campionatelor Europene de Gimnastică din aprilie 2017, la Bucureşti, după ce a garantat construcţia unei Săli Polivalente în complexul Lia Manoliu, scrie DigiSport

"Era singurul mod prin care ne puteam obliga, într-un fel sau altul, să punem bazele infrastructurii sportive în România, iar publicul şi iubitorii de gimnastică să le poată vedea acasă pe gimnastele noastre", a comentat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Începerea lucrărilor este însă întârziată din cauza contestaţiilor făcute la licitaţia de acordare a contractului, instanţa urmând să ia o decizie în această prinvinţă. Suma alocata acestei construcţii este în jur de 300 de milioane de lei, iar primăria Capitalei dă asigurări că lucrările la Sala Polivalentă vor fi finalizate în martie 2017.

Cum deocamdată nu se ştie data la care acestea vor începe, organizarea competiţiei la Bucureşti se află sub semnul întrebării. Prezent în Capitală în vizită de lucru, preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică s-a declarat dezamăgit.

"Situaţia în care se află România, în cei 24 de ani de când mă aflu la Uniunea Europeană de Gimnastică, pot spune că este singulară", a comentat Georges Guelzec.

Federaţia Română de Gimnastică are, însă, un plan B. "Această variantă de rezervă este Cluj-Napoca, unde există o Sală Polivalentă modernă care poate face faţă organizării unui CE la cel mai înalt nivel", recunoaşte Adrian Stoica, preşedintele FR Gimnastică.

În cursă pentru organizarea Europenelor de Gimnastică din 2017 s-a aflat şi oraşul danez Aarhus, care a găzduit Campionatele Mondiale din 2006. O eventuală mutare a competiţiei la Cluj va fi supusă la vot în cadrul Uniunii Europene de Gimnastică.

"România a câştigat organizarea pentru că a prezentat oraşul Bucureşti. Dacă ar fi prezentat alt oraş, poate că România nu ar fi primit evenimentul", ameninţă Guelzec.

Prima ediţie a Campionatului European de Gimnastică a avut loc la Bucureşti, în Sala Floreasca, în 1957.

SURSA: DigiSPORT.ro