Simona Halep a fost spulberată în prima sa semifinală la US Open de experimentata Flavia Pennetta, după un meci în care nu a arătat mai nimic.

Românca în vârstă de 23 de ani a pierdut, în doar o oră, cu scorul de 1-6, 3-6, în faţa italiencei, care este cu zece ani mai în vârstă şi se află la prima finală a anului.

Simona Halep făcuse două meciuri extraordinare în tururile precedente la New York, câştigând adevărate bătălii în jurul fileului cu nemţoaica Sabine Lisicki şi bielorusa Victoria Azarenka

Pennetta, în vârstă de 33 de ani, s-a impus în 59 de minute şi va juca prima finală de Grand Slam din carieră. Ea o va întâlni în ultimul act pe Roberta Vinci (Italia), locul 43 WTA.

Serena Williams, în vârstă de 33 de ani, era aproape de a reuşi Marele Şlem, câştigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam într-un an, o performanţă ce ar fi fost o premieră după germana Steffi Graf, în 1988.

Însă americanca a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, de italianca Roberta Vinci, 32 de ani, locul 43 WTA, în semifinalele competiţiei de la New York, după un meci care a durat puţin peste două ore.

Simona Halep va primi un premiu de 805.000 dolari şi 780 de puncte WTA după participarea pe tabloul feminin al US Open. Românca îşi va păstra locul 2 în clasamentul WTA în ciuda acestui eşec.

Înaintea acestui meci, Pennetta conducea, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu erau mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep avea victoria din ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Astfel, Halep era mare favorită în partida cu Pennetta, dar a evoluat ca un outsider. La 33 de ani, italianca se mişcă foarte bine pe teren şi stăpâneşte toate loviturile din tenisul modern. Ea a trimis în terenul româncei mingi lungi, scurte, înalte şi a servit foarte bine. Pennetta a dominat categoric partida, reuşind la un moment dat 15 puncte câştigate la rând.
 
De partea cealaltă, Halep a fost de nerecunoscut, mai ales dacă se ţine cont de partida anterioară, jucată cu Victoria Azarenka, în care a evoluat impecabil. Vineri, Halep a fost fără vlagă parcă, a greşit mult, având în fileu un adversar la fel de tenace ca Pennetta. Jucătoarea din Constanţa nu a ştiut ce tactică să adopte în acesată partidă. Ea nu a fost nici ofensivă, nici defensivă, poate cu excepţia începutului setului secund, când a fost foarte agresivă şi a jucat aproape de potenţialul ei.