Etapa a doua a Ligii Naţionale le-a pus ploieştencelor în faţă primul test dificil, pe care elevele lui Neven Hrupec l-au trecut la limită.

Meciul cu Dunărea Brăila, disputat la Ploieşti, a fost câştigat de CSM cu scorul de 26-25 (14-13), după o confruntare încinsă pe final.

“De la 21-19, Brot, Ada Moldovan şi Czeczi au reuşit trei goluri consecutive pentru Brăila şi tabela indica 21-22 cu 14 minute înainte de final. Dmitrovic a egalat din „7 metri”, Şerban a apărat la Czeczi, iar Tudor a pus lucrurile în ordine la faza următoare: 23-22. Dunărea a mai egalat o dată, prin Czeczi (23-23, minutul 50), dar Tudor, după cel mai frumos gol al meciului, marcat în urma unei „aeriene” cu Dmitrovic, şi Tivadar au desprins Ploieştiul la 25-23, cele două reuşite încadrând o nouă paradă a Elenei Şerban, la Tiron. Ultimele două minute au fost dramatice: Tiron a făcut 25-24, Dobre a apărat în aceeaşi fază la Tudor şi Preda, apoi, la cealaltă poartă, Czeczi a tras în bară. Cu două minute înainte de final, Neven Hrupec a cerut time-out pentru a organiza atacul ce putea decide meciul, iar Dmitrovic a finalizat perfect, cu un şut de la distanţă, pentru 26-24. Brăila n-a mai reuşit decât să înscrie golul ce a fixat tabela la 26-25, cu două secunde înainte de final”, se arată pe csmploieşti.ro.

CSM are punctaj maxim după două etape, îvingând Rapidul la debut. Sâmbătă, echipa ploieşteană va juca la Zalău, de la ora 11.00.

CSM Ploieşti - HC Dunărea Brăila 26-25 (14-13)

 Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Tatalovic (9 intervenţii) - C. Preda, Dmitrovic (9 goluri, 2 din „7 metri”), Tivadar (4, 2 din „7 metri”), Shutska Burtea (2), N. Tudor (6), Farcău (4). Au mai jucat: E. Şerban (6 intervenţii) - I. Dinu, Vasilescu, Bozovic (1), M. Gavrilă, Chiricuţă. Antrenor: Neven Hrupec.

HC Dunărea: G. Dobre - Pîrvuţ Udriştoiu (4 goluri), Moldovan (4), Horjea (4, 1 din „7 metri”), Apetrei (1), Tiron (6, 1 din „7 metri”), Czeczi (2). Au mai evoluat: L. Stan - Irimia Crap, Marchidanu, Axinte (3), Brot. Antrenor: Costică Buceschi.

Arbitri: Alexandru Blaş şi Marius Gherghişor (Bucureşti).

Observator FRH: Gheorghe Bejinariu (Argeş).

 Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 4/0 ratate - 3/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 5 (Shutska Burtea, C. Preda, I. Dinu - 2, N. Tudor) - 2 (Irimia Crap, Moldovan).