Două dintre sportivele legtimate la Steaua-CSM Ploieşti, Andreea Chiţu şi Violeta Dumitru, participă la Campionatele Mondiale de judo seniori, competiţie la startul căreia s-au aliniat în total 729 sportivi din 120 de ţări.

La categoria 52 kg, Andreea Chiţu a reuşit să-şi păstreze medalia de argint cucerită anul trecut, devenind pentru a doua oară consecutiv vicecampioană mondială după ce a trecut de campioana Africii, Hela Ayari (Tunisia), de câştigătoarea Grand Prix-ului de la Samsun, Distria Krasnqi (Kosova), de medaliata cu bronz a Mastersului de la Rabat, Odette Giuffrida (Italia), şi, în semifinală, de medaliata cu argint de la Jocurile Asiei, Gulbadam Babamuratova (Turkmenistan). În finală, Andreea a fost învinsă printr-o penalizare de campioana mondială din 2011, japoneza Misato Nakamura. Locurile trei au fost ocupate de Darya Skrypnik (Belarus) şi Erika Miranda (Brazilia).

La categoria 48 kg, Violeta Dumitru a învins-o pe Mukaddas Kubeeva (Uzbekistan), după care a pierdut în faţa campioanei europene de anul trecut, Eva Csernocviczki (Ungaria).