Plecarea lui Tibor Selymes si venirea lui Sebi Tudor ca principal la cârma lupilor galbeni a însemnat şi o schimbare a obiectivului echipei. După o modă mai veche în care petroliştii îţi propuneau să câştige tot pentru ca apoi să nu realizeze nimic şi anul acesta obiectivul a fost supradimensionat: calificarea în play-off. De altfel, obiectivul astfel declarat a stat la baza formulării unor calcule financiare care să convingă creditorii credali că se poate rezolva problema insolvenţei prin reorganizarea clubului.

A urmat o degringoladă  totală pe fondul lipsei de la echipă a finanţatorului Daniel Capră, Petrolul realizând o nouă contraperformanţă: şapte puncte în opt etape şi ultimul loc în clasament!

Se pare că situaţia de la club este critică şi că la acest moment rămânerea în prima ligă este obiectivul real al echipei, obiectiv anunţat într-o declaraţie dată de conducerea Petrolului într-un ziar central. Schimbarea antrenorului poate fi un semn bun, un şoc la echipă, şoc care să ducă la îndeplinirea obiectivului propus. Pentru că, indiferent ce s-ar întâmpla, păstrarea de către Petrolul  a ultimului loc nu reprezintă altceva decât paşaportul spre faliment.